Ingredients
- 1 žalia cukinija
- 1 mažas svogūnas
- 1 česnako skiltelė
- 1 raudonoji paprika
- 1 pomidoras
- 1 v.š. pomidorų pastos (tyrės)
- 2 šakelių saliero
- Sezamo sėklų
- Kokoso aliejaus kepimui
Gaminimas
- Pirmiausia pasiruoškite padažą, nes cukinijų spagečiai iškepa per minutėlę.
- Įkaitinkite keptuvėje kokosų aliejų, į jį įdėkite smulkiai supjaustytus svogūną bei česnaką. Apkepkite porą minučių. Tuomet įdėkite pomidorų tyrės ir apkepkite keliolika sekundžių.
- Tuomet sudėkite supjaustytus pomidorą, salierą bei papriką. Viską išmaišykite ir kepkite ant silpnos ugnies kelias minutes. Paskaninkite Himalayan druska, uždenkite ir atitraukite nuo ugnies.
- Supjaustykite cukiniją su spiraline pjaustykle arba peiliu (smulkiomis lazdelėmis). Kitoje keptuvėje vėlgi įkaitinkite kokoso aliejų ir apkepkite cukiniją. Paskaninkite druska. Nekepkite per ilgai, nes cukinija taip praras visas savo sultis bei vitaminus su jomis.
- Patiekite su jau pasiruoštu padažu, paskaninkite sezamo sėklomis. Skanaus!