Ingredients
- 100g žaliųjų vynuogių
- Žiupsnelis šviežių krapų
- Didesnis sunokęs avokadas
- Laimo vaisius
- Vandens kaštonų (keli kaštonai vienai porcijai)
- Saliero stiebas
- Keli šaukštai tamari sojų padažo
- Rožinės druskos
- Nerafinuoto moliūgų sėklų aliejaus
- Šaukštelis agar agar
Gaminimas
- Ruošiame avokadų pudingą – avokadą sublendiname su trupučiu druskos ir kelių laimo skiltelių sultimis. Rūgštumas turi maloniai jaustis, bet nenustelbti avokado.
- Pagal ruošimo instrukcijas, nurodytas ant pakuotės, paruošiame agar agar ir supilame į avokado masę. Gerai išmaišome. Gerai apgalvokite, kaip norėsite lėkštėje serviruotį šį ingredientą. Aš pudingą stingdžiau žemoje lėkštėje, vėliau su kulinariniu žiedu “išpjoviau” rieduliukus. Pudingą geriausia ruošti ryte, jei salotas planuojate valgyti vakare, nes jam prireiks 5-6 valandų susigulėti ir susidraugauti su agar’u.
- Saliero stiebą pjaustome plonyčiais šiaudeliais. Pilame sojų padažą ir lengvai pamarinuojame apie 20 min.
- Vynuoges pjaukite perpus, išimkite kauliukus, dėliokite lėkštėje. Barstykite šviežiais krapais, dėkite nesmulkintus vandens kaštonus ir pamarinuotą salierą. Puoškite avokadų pudingu.
- Šlakstykite moliūgų sėklų aliejumi, nepakenks it šviežiai grūsti juodieji pipirai.