Čikičian

Ingredientai

  • Vienas mažas kininis kopūstas
  • 4 cm imbiero šaknies
  • Pusė čili pipiro
  • Sauja šaldytų sojos (edamame) pupelių
  • Pora svogūnų laiškų
  • Šaukštas medaus
  • Šaukštas tamari

Gaminimas

  • 1. Šaldytas edamame pupeles trumpai apvirkite. Jos dažniausiai jau būna išvirtos, bent tos, kurias randu čia Vilniuje. Todėl nepervirkite. Po kelių minučių nuskalaukite jas šaltu vandeniu ir išimkite iš ankščių. 
  • 2. Įkaitintame kokoso aliejuje, wok keptuvėje, ant stiprios kaitros apkepkite lazdelėmis supjaustytą imbierą, vėliau smulkintus svogūnų laiškus. Po poros minučių sudėkite ir kininio kopūsto lapus. Kepdami dažnai vartykite (geriausia pakeliant wok keptuvę, kad neištežtų). 
  • 3. Kopūsto lapus ir sojos pupeles sudėkite į lėkštę. Užpilkite padažu (sumaišytu medumi su tamari). Skaninkite čili griežinėliais.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s