Ingredientai
- Kininis kopūstas, mažais lapukais
- 150 g anakardžių riešutų
- Pusė citrinos sulčių
- Vienas šaukštelis garstyčių miltelių
- Dvi skiltelės česnako
- Du šaukštai kaparėlių
- Šaukštas česnako granulių
- 200 g virtų avinžirnių
- Šaukštas ciberžolės
- Šaukštas rūkytos paprikos
- Šaukštelis kari
- Šaukštelis čili
- Du šaukštai tamari padažo (sojos padažas)
Gaminimas
- 1. Paruošiame padažą. Jo užteks dvejiems kartams. Anakardžius sutriname trintuvu (įpilame šiek tiek vandens), citrinos sultis, tamari, įdedame česnakus (ne granules), garstyčių miltelius. Viską suplakame iki vientisos kreminės konsistencijos.
- 2. Kininio kopūsto lapelius nuplauname ir sumaišome su paruoštu padažu. Apibarstome česnako granulėmis. (Jei turite namie, galite taip pat apibarstyti maistinėmis mielėmis – nutritional yeast).
- 3. Įkaitintame kokoso aliejuje apkepame keletą minučių virtus avinžirnius su prieskoniais, skaniname jūros druska.
- 4. Jais paklojame salotas, gardiname kaparėliais.