Čikipy

Ingredientai

  • Kininis kopūstas, mažais lapukais
  • 150 g anakardžių riešutų
  • Pusė citrinos sulčių
  • Vienas šaukštelis garstyčių miltelių
  • Dvi skiltelės česnako
  • Du šaukštai kaparėlių
  • Šaukštas česnako granulių
  • 200 g virtų avinžirnių
  • Šaukštas ciberžolės
  • Šaukštas rūkytos paprikos
  • Šaukštelis kari
  • Šaukštelis čili
  • Du šaukštai tamari padažo (sojos padažas)

Gaminimas

  • 1. Paruošiame padažą. Jo užteks dvejiems kartams. Anakardžius sutriname trintuvu (įpilame šiek tiek vandens), citrinos sultis, tamari, įdedame česnakus (ne granules), garstyčių miltelius. Viską suplakame iki vientisos kreminės konsistencijos. 
  • 2. Kininio kopūsto lapelius nuplauname ir sumaišome su paruoštu padažu. Apibarstome česnako granulėmis. (Jei turite namie, galite taip pat apibarstyti maistinėmis mielėmis – nutritional yeast).
  • 3. Įkaitintame kokoso aliejuje apkepame keletą minučių virtus avinžirnius su prieskoniais, skaniname jūros druska. 
  • 4. Jais paklojame salotas, gardiname kaparėliais.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s