Balzaminio acto (labai patogu naudoti purškiamąjį variantą)
Skiltelė česnako
Kelios šakelės šviežio, arba džiovinto čiobrelio
Himalajų druskos
Naturalaus alyvuogių aliejaus paskaninimui
0,5 citrinos sultys
Gaminimas
1. Figas perpjauname pusiau, užtarkuojame česnaką, šiek tiek pasūdome, užbarstome chili, aptepame medumi ir tolygiai nupurškiame balzaminiu actu. Paliekame 15-30 min pasimarinuoti.
2. Plonai supjaustome kopūstą ir svogūną. Išdėliojame didesnėje lėkštėje.
3. Pasimarinavusias figas kepame ant grotelių arba griliaus, kol karamelizuosis ir švelniai apskrus. Kepimo laikas labai priklauso nuo žarijų kaitros. Nenusisukite per ilgam 🙂
4. Apkepusias figas dėliojame lėkštėje.
5. Apšlakstome padažu, ruoštu iš šlakelio alyvuogių aliejaus, poros šaukštų balzaminio acto bei 0,5 citrinos sulčių. Pasūdome. Padažą “koreguojame” pagal individualų skonį 🙂