Karamelinis figos sapnas

Ingredientai

  • Raudongūžis kopūstas
  • 2 nedideli raudonieji svogūnai
  • 3-4 figos
  • Šaukštas medaus
  • Balzaminio acto (labai patogu naudoti purškiamąjį variantą)
  • Skiltelė česnako
  • Kelios šakelės šviežio, arba džiovinto čiobrelio
  • Himalajų druskos
  • Naturalaus alyvuogių aliejaus paskaninimui
  • 0,5 citrinos sultys

Gaminimas

  • 1. Figas perpjauname pusiau, užtarkuojame česnaką, šiek tiek pasūdome, užbarstome chili, aptepame medumi ir tolygiai nupurškiame balzaminiu actu. Paliekame 15-30 min pasimarinuoti.
  • 2. Plonai supjaustome kopūstą ir svogūną. Išdėliojame didesnėje lėkštėje.
  • 3. Pasimarinavusias figas kepame ant grotelių arba griliaus, kol karamelizuosis ir švelniai apskrus. Kepimo laikas labai priklauso nuo žarijų kaitros. Nenusisukite per ilgam 🙂
  • 4. Apkepusias figas dėliojame lėkštėje.
  • 5. Apšlakstome padažu, ruoštu iš šlakelio alyvuogių aliejaus, poros šaukštų balzaminio acto bei 0,5 citrinos sulčių. Pasūdome. Padažą “koreguojame“ pagal individualų skonį 🙂
  • 6. Skanaus!

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Connecting to %s