Ingredientai
- Raudongūžis kopūstas
- 2 nedideli raudonieji svogūnai
- 3-4 figos
- Šaukštas medaus
- Balzaminio acto (labai patogu naudoti purškiamąjį variantą)
- Skiltelė česnako
- Kelios šakelės šviežio, arba džiovinto čiobrelio
- Himalajų druskos
- Naturalaus alyvuogių aliejaus paskaninimui
- 0,5 citrinos sultys
Gaminimas
- 1. Figas perpjauname pusiau, užtarkuojame česnaką, šiek tiek pasūdome, užbarstome chili, aptepame medumi ir tolygiai nupurškiame balzaminiu actu. Paliekame 15-30 min pasimarinuoti.
- 2. Plonai supjaustome kopūstą ir svogūną. Išdėliojame didesnėje lėkštėje.
- 3. Pasimarinavusias figas kepame ant grotelių arba griliaus, kol karamelizuosis ir švelniai apskrus. Kepimo laikas labai priklauso nuo žarijų kaitros. Nenusisukite per ilgam 🙂
- 4. Apkepusias figas dėliojame lėkštėje.
- 5. Apšlakstome padažu, ruoštu iš šlakelio alyvuogių aliejaus, poros šaukštų balzaminio acto bei 0,5 citrinos sulčių. Pasūdome. Padažą “koreguojame” pagal individualų skonį 🙂
- 6. Skanaus!