Ingredientai
- 1 žalioji cukinija
- 1 didelis pomidoras arba 2 maži
- Saujelė saulėje džiovintų pomidorų
- Saujelė baziliko lapų
- Saulėgrąžų daigų papuošimui
Gaminimas
- Nuplaukite cukiniją bei supjaustykite ją labai plonais griežinėliais, galima peiliu arba sūrio pjaustykle.
- Tą patį padarykite su pomidoru.
- Pirmiausia lėkštėje padėkite vieną cukinijos griežinėlį. Tuomet užtepkite baltojo pertepimo. Receptas viršuje.
- Tuomet uždėkite vieną didelio pomidoro griežinėlį arba 2 mažo pomidoro griežinėlius.
- Užtepkite pesto padažo.
- Uždėkite smulkiai supjaustytus džiovintus pomidorus bei kelis baziliko lapelius.
- Vėl iš naujo kartokite visus žingsnius, kol išnaudosite pusę cukinijos. Tuomet paruoškite antrąją lazanijos porciją.
- Lazaniją užbaikite pomidoro griežinėliais, papuoškite baziliko lapais bei saulėgrąžų daigais (tinka ir kiti daigai).
Baltojo sūrio kremas:
Ingredientai
- 150 g (bent 2val.mirkytų) anakardžių riešutų
- 50 g makadamijų riešutų
- 1 skiltelė česnako
- 1 mažutis svogūnas
- 2 valg.š. Tamari (sojų padažas be gliuteno)
- 1 val.š. obuolių sidro acto
- 1/2 citrinos sulčių
- Druskos (Himalayan) bei pipirų paskaninimui
- 2 valg.ų. maistingųjų mielių NUTRITIONAL YEAST
Gaminimas
- Į blenderį įpilkite truputėlį vandens, maždaug 4 valg.š.. Tuomet sudėkite visus ingredientus ir plakite iki vientisos masės. Pradėkite su silpnu plakimu ir iš lėto didinkite greitį. Jei norite skystensnės konsistencijos – įpilkite daugiau vandens bei citrinos sulčių. Skaninkite Himalayan druska, pipirais bei įv.prieskoniais. Jei neturite Tamari, tuomet tiks ir paprastas sojų padažas (jei turite alergiją gliutenui, sojos padažo jūs vartoti negalite).
Pesto kremas:
Ingredientai
- 100 g pistacijų riešutų
- Sauja šviežių baziliko lapų
- Sauja šviežių špinatų lapų
- Skiltelė česnako
- Pusę čili pipiro (pasirinktinai)
- 3 valg.š. Kanapių sėklų aliejaus (taip pat tinka moliūgų sėklų ar linų sėmenų aliejus)
- Druskos (Himalayan) bei pipirų paskaninimui
Gaminimas
- Į blenderį pirmiausia įpilame maždaug 4 šaukštus šalto vandens.
- Sudedame visus ingredientus, pirmiausia lapus ir tik vėliau riešutus. Nepamirškite druskos (himalayan) bei pipirų.
- Pradėkite plakti lėtai ir po truputį didinkite greitį. Plakite iki vientisos masės.