Ingredientai
- 3 nedideli prinokę avokadai
- 1/4 nedidelio kvapnaus moliūgo
- 3 nedideli apelsinai
- 1 greipfrutas
- 2 rūgštūs obuoliai
- 2 skiltelės česnako
- 2 valgomieji šaukštai riešutų ir sėklų mišinio. Aš naudojau migdolus, anakardžius ir moliūgo sėklas
- Kelios saujos Įvairių žalumynų – burokėlių lapų, rukolos, špinatų, kale kopūsto, žirnių ir garstyčių daigų.
- 2 baby pankoliai arba 1 standartinis
- 1 vidutinio dydžio agurkas
- Žaliųjų alyvuogių
- Kelios krapų šakelės
- Kokoso aliejaus kepimui
- Žiupsnelis ciberžolės, himalajų druskos
Gaminimas
- Įkaitiname orkaitę iki 220C ir apie 15min kepame obuolius.
- Moliūgą supjaustome kubeliais, pasūdome ir kartu su česnaku pakepiname keptuvėje, kurioje jau taškosi kokoso aliejus.
- Atskirai pakepiname plonais šiaudeliais pjaustytus pankolius. Pasūdome.
- Maisto smulkintuvu susmulkiname ciberžole paskanintus riešutus. Šie turi likti birūs.
- Iškepusius obuolius dedame į maisto smulkintuvą kartu su keptu moliūgu ir sutriname iki vientisos masės.
- Pjauname avokadus skersai. Atsargiai ištraukiame kauliukus ir nulupame žievę. Avokadų puseles įdarome moliūgų kremu. Serviruojame ant salotų.
- Citrusinius vaisius pjaustome griežinėliais. Maišome su žalumynais, agurkais ir keptais pankoliais.
- Skaniname alyvuogėmis, krapais ir barstome riešutais.
- Skanių švenčių.