Ingredientai
- 2 porcijos ryžių makaronų
- 1 raudonas svogūnas
- 1/2 raudonos paprikos
- 1/2 geltonos paprikos
- 2 česnako skiltelės
- 3 cm imbiero šaknies
- Šaukštelis kari tyrės
- Šaukštas juodųjų pupelių tyrės
- Saujelė pupelių daigų
- Sauja grybų
- Viena nedidelė morka
- Stiklinė kokoso pieno
- Pluoštelis šviežios kalendros
- Šaukštas ciberžolės
- Keletas griežinių kopūsto
- Kokoso aliejaus kepimui
Gaminimas
- Wok keptuvėje įkaitiname kokoso aliejų.
- Suberiame ciberžolę, kari ir juodųjų pupelių tyrę. Apkepame pusė minutės.
- Suberiame smulkintas daržoves: smulkiai supjaustytą nuluptą imbiero šaknį, česnakus, kiek stambiau likusias daržoves, morkos tarkius, kalendros lapelius.
- Maišydami kepame apie keturias minutes.
- Ryžių makaronus užpilame karštu vandeniu ir laikome dubenyje tris minutes. Nupilame vandenį, perplauname šaltu vandeniu ir atidedame.
- Apkeptas daržoves užpilame kokoso pienu ir troškiname dar pora minučių.
- Sumaišius su ryžių makaronais, skaniname čili ir kalendros lapeliais.
2 porcijos