Baklažanų lazanija

Ingredientai

  • 4 maži arba 2 dideli baklažanai
  • 2 saujos graikiškų riešutų
  • 2 skiltelės česnako
  • 1/2 svogūno
  • 1 su 1/2 citrinos
  • 2 valg.š. pomidorų tyrės
  • 2 valg.š. smulkiai supjaustytų svogūnų laiškų
  • 2 valg.š. smulkiai supjaustytų krapų
  • 1 valg.š. kokoso aliejaus
  • Himalajų druskos paskaninimui

Gaminimas

  • Įkaitinkite orkaitę iki 220 C laipsnių.
  • Pasiruoškite indą su šaltu vandeniu, kuriame išmaišykite šiek tiek Himalajų druskos ir visos citrinos sulčių. 
  • Nuplaukite baklažanus, supjaustykite išilgai, labai plonais girežinėliais ir iškart sumerkite į paruoštą vandenį. Tai apsaugos baklažanus nuo patamsėjimo ir kartumo.
  • Pasiruoškite maisto smulkintuvėje graikiškus riešutus. Sutrinkite juos su česnaku, svogūnu ir šiek tiek Himalajų druskos bei pusės citrinos sulčių. Įpilkite šiek tiek šalto vandens. Plakite iki kreminės konsistencijos. 
  • Pomidorų tyrę išmaišykite šiltame vandenyje (vienoje stiklinėje). Į ją įmaišykite ir susmulkintas žoleles bei paskaninkite žiūpsneliu druskos. 
  • Kepimo indą ištepkite kokoso aliejumi. 
  • Sudėkite vieną sluoksnį baklažanų ir ant jo plonai užtepkite graikiškų riešutų masės. Tuomet uždėkite dar vieną sluoksnį baklažanų, ir vėl graikiškų riešutų masės. Jei jūsų indas platus, sluoksnių bus mažiau, jei siauras ir aukštas – daugiau. Paskutinis sluoksnis turi būti baklažanų.
  • Baigus formuoti sluoksnius, užpilkite paruoštos pomidorų tyrės su žolelėmis. 
  • Kepkite orkaitėje apie 35 min. Patiekite su šviežių daržovių salotomis.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s