Bako bakas

Ingredientai

  • 1 didelis baklažanas
  • 1 česnako skiltelė ir pusė nedidelio svogūno
  • 3 valg.š. Tamari
  • 1 arb.š. saldžiųjų bulvių krakmolo
  • 1 valg.š. obuolių sidro acto
  • 1 valg.š. klevų sirupo
  • Žiūpsnelis čili priekonių ir šviežių kalendros lapelių

Gaminimas

  • Baklažaną supjaustome lazdelėmis. Įkaitintoje wok keptuvėje, kokoso aliejuje apkepame tol, kol lazdelės įgauna rusvą spalvą. 
  • Išimame lazdeles ir toje pačioje keptuvėje įkaitiname dar šiek tiek kokoso aliejaus. Apkepame smulkintą česnaką ir svogūną. 
  • Indelyje sumaišome likusius ingredientus (išskyrus kalendros lapelius). Šį mišinį lėtai supilame ant kepančių česnakų, viską gerai maišome. Padažas greitai tirštėja, todėl galite įpilti ir vandens, kad būtų šiek tiek skystesnis. Tik kelios minutės ir padažas paruoštas. Galiausiai sudedame keptas baklažanų lazdeles ir viską gerai išmaišome kartu su kalendros lapeliais.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s