Ingredientai
- 1 didelis baklažanas
- 1 česnako skiltelė ir pusė nedidelio svogūno
- 3 valg.š. Tamari
- 1 arb.š. saldžiųjų bulvių krakmolo
- 1 valg.š. obuolių sidro acto
- 1 valg.š. klevų sirupo
- Žiūpsnelis čili priekonių ir šviežių kalendros lapelių
Gaminimas
- Baklažaną supjaustome lazdelėmis. Įkaitintoje wok keptuvėje, kokoso aliejuje apkepame tol, kol lazdelės įgauna rusvą spalvą.
- Išimame lazdeles ir toje pačioje keptuvėje įkaitiname dar šiek tiek kokoso aliejaus. Apkepame smulkintą česnaką ir svogūną.
- Indelyje sumaišome likusius ingredientus (išskyrus kalendros lapelius). Šį mišinį lėtai supilame ant kepančių česnakų, viską gerai maišome. Padažas greitai tirštėja, todėl galite įpilti ir vandens, kad būtų šiek tiek skystesnis. Tik kelios minutės ir padažas paruoštas. Galiausiai sudedame keptas baklažanų lazdeles ir viską gerai išmaišome kartu su kalendros lapeliais.