Ingredientai
- 500 g topinambų
- 2 portobello grybai
- 2 dideli pomidorai
- 1 svogūnas
- 1 česnako skiltelė
- Viena kekė vyšninių pomidorų
- Saujelė raudonėlio
- 3 valg.š. kokoso aliejaus
- Prieskonių mišinys iš džiovintų: kalendros, paprikos, čili, cinamono, kmynų.
Gaminimas
- Topinambus nulupame, supjaustome kubeliais ir verdame užpylus tiek vandens, kad tik šiek tiek apsemtų.
- Užstatome orkaitę ant grilio funkcijos ir įkaitiname iki 220-250C laipsnių.
- Portobello grybus atsargiai nuplauname. Apverčiame koteliu į viršų. Ant jų padaliname po pusę arb.š. kokoso aliejaus ir skaniname druska ir prieskonių mišiniu. Kepame ant grotelių apie 5 minutes.
- Tuo tarpu sutriname topinambus trintuve kartu su likusiu vandeniu ir 1 valg.š. kokoso aliejaus. Paskaniname Himalajų druska
- Kuomet grybai šiek tiek apskrunda, išjungiame orkaitę, bet grybus vis dar paliekame joje.
- Pasiruošiame pomidorų padažą. Kokoso aliejuje apkepame smulkiai supjaustytą svogūną ir česnaką.
- Sutarkuojame didžiuosius pomidorus ir sudedame į keptuvę kartu su svogūnais.
- Šį padažą verdame ant silpnos kaitros, maišant medine mentele. Keletą minučių.
- Susmulkiname raudonėlį ir sudedame kartu su vyšniniais pomidorais į padažą.
- Paskaniname druska ir verdama tol, kol vyšniniai pomidorai šiek tiek subliukš.
- Lėkštėje sluoksniuojame ingredientus: pirmiausia topinambų tyrelė, tuomet Portobello grybas, o ant jo pomidorų padažas. Skanaus.