Boli Boli

Ingredientai

  • 1 stiklinė virtos bolivinės balandos
  • 5 paprikos (geltonos, raudonos ar oranžinės)
  • 2 morkos
  • 1 sauja petražolių lapelių
  • 1/2 svogūno
  • 2 skiltelės česnako
  • 1 valg.š. Tamari (sojų padažas be glitimo)
  • 1 valg.š. nerafinuoto kokoso aliejaus

Gaminimas

  • Keptuvėje įkaitinkite kokoso aliejų, sudėkite smulkintus svogūną ir česnaką. Apkepkite keletą minučių. Tuomet sudėkite smulkiai supjaustytas morkas. Maišant apkepkite dar porą minučių.
  • Susmulkinkite vieną iš paprikų ir sumaišykite su apkeptomis morkomis. Patraukite morkas nuo kaitros, įmaišykite Tamari padažo, bolivinę balandą, petražoles. Likusias paprikas nuplaukite, nupjaukite jų viršunėles, išvalykite iš jų sėklas. Įdarykite jas paruoštu bolivinės balandos ir morkų įdaru.
  • Sudėkite paruoštas paprikas į gilų troškintuvą, įpilkite verdančio vandens (apie 1 cm), uždenkite ir troškinkite apie 10 minučių. 
  • Patiekite troškintas paprikas su žaliomis salotomis. Skanaus.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s