Ingredientai
- 1 stiklinė virtos bolivinės balandos
- 5 paprikos (geltonos, raudonos ar oranžinės)
- 2 morkos
- 1 sauja petražolių lapelių
- 1/2 svogūno
- 2 skiltelės česnako
- 1 valg.š. Tamari (sojų padažas be glitimo)
- 1 valg.š. nerafinuoto kokoso aliejaus
Gaminimas
- Keptuvėje įkaitinkite kokoso aliejų, sudėkite smulkintus svogūną ir česnaką. Apkepkite keletą minučių. Tuomet sudėkite smulkiai supjaustytas morkas. Maišant apkepkite dar porą minučių.
- Susmulkinkite vieną iš paprikų ir sumaišykite su apkeptomis morkomis. Patraukite morkas nuo kaitros, įmaišykite Tamari padažo, bolivinę balandą, petražoles. Likusias paprikas nuplaukite, nupjaukite jų viršunėles, išvalykite iš jų sėklas. Įdarykite jas paruoštu bolivinės balandos ir morkų įdaru.
- Sudėkite paruoštas paprikas į gilų troškintuvą, įpilkite verdančio vandens (apie 1 cm), uždenkite ir troškinkite apie 10 minučių.
- Patiekite troškintas paprikas su žaliomis salotomis. Skanaus.