Ingredientai
- 2 saldžios bulvės
- 1 avokadas
- 2 saujos šviežių špinatų lapų
- 1 nedidelis svogūnas
- 1 citrina
- Kokoso aliejus
- 2 saujos šviežių šampinjonų, puikiai tinka ir kiti grybai, o ypač shiitake.
- Šaukštelis Tamari (sojos padažas be gliuteno)
Gaminimas
- Saldžias bulves nuplauname ir kepame 220 C orkaitėje (nenuluptas) apie valandą (kepimo laikas priklauso nuo bulvės dydžio. Ar bulvė iškepusi, galite lengvai patikrinti įsmeigę į ją ploną peilį).
- Kol bulvės kepa, nuplaukite špinatus ir smulkiai supjaustykite.
- Nulupkite svogūną, supjaustykite plonais griežinėliais, apibarstykite truputėliu Himalajų druskos ir įdėję į indelį, užpilkite citrinos sulčių.
- Keptuvėje įkaitinkite vieną šaukštelį kokoso aliejaus ir jame apkepkite nuplautus grybukus, kol įgaus gražią auksinę spalvą. Prieš baigiant kepti, paskaninkite Tamari padažu (sojos padažu be gliuteno).
- Kuomet bulvės bus iškepusios, ištraukite jas iš orkaitės ir atsargiai perpjaukite išilgai. Lengvai atskirkite lupeną, bet visiškai jos nenuėmus nuo bulvės. Su šakute lengvai sutrinkite bulvę ir paskaninkite ją himalajų druska.
- Tuomet uždėkite susmulkintus špinatus, marinuotus svogūnus, grybukus ir supjaustytą avokadą.