Ingredientai
- 3 dideli virti burokėliai
- 200 g virtų avinžirnių
- 1 česnako skiltelė
- Žiūpsnelis kumino, Himalajų druskos, kmynų, juodųjų pipirų
- Žiūpsnelis psyllium maistinių skaidulų
- 200 g smulkių avižų dribsnių
- 1 valg.š. chia sėklų
- 2 valg.š. juodųjų sezamo sėklų
Gaminimas
- Maisto smulkintuvu sutrinkite burokėlius ir avinžirnius bei česnaką iki vientisos masės.
- Į masę sudėkite likusius ingredientus, gerai išmaišykite ir palikite 10 minučių “pailsėti”. Įkaitinkite orkaitę iki 220 C laipsnių temperatūros.
- Kad kepsniukai būtų vienodos formos ir storio, naudojau keksiukų formelių kepimo skardą, joje yra 12 formelių, tiek gavosi ir kepsnelių.
- Formeles ištepiau kokoso aliejumi, iki viršaus užpildžiau paruošta burokėlių mase. Ir šmaukšt pašoviau į orkaitę. Kepa apie 15 min., arba tol, kol įsmeigus medinę lazdelę prie jos nebelimpa masė.