Buro žiedas

Ingredientai

  • 3 dideli virti burokėliai
  • 200 g virtų avinžirnių
  • 1 česnako skiltelė
  • Žiūpsnelis kumino, Himalajų druskos, kmynų, juodųjų pipirų
  • Žiūpsnelis psyllium maistinių skaidulų
  • 200 g smulkių avižų dribsnių
  • 1 valg.š. chia sėklų
  • 2 valg.š. juodųjų sezamo sėklų

Gaminimas

  • Maisto smulkintuvu sutrinkite burokėlius ir avinžirnius bei česnaką iki vientisos masės.
  • Į masę sudėkite likusius ingredientus, gerai išmaišykite ir palikite 10 minučių “pailsėti”. Įkaitinkite orkaitę iki 220 C laipsnių temperatūros.
  • Kad kepsniukai būtų vienodos formos ir storio, naudojau keksiukų formelių kepimo skardą, joje yra 12 formelių, tiek gavosi ir kepsnelių.
  • Formeles ištepiau kokoso aliejumi, iki viršaus užpildžiau paruošta burokėlių mase. Ir šmaukšt pašoviau į orkaitę. Kepa apie 15 min., arba tol, kol įsmeigus medinę lazdelę prie jos nebelimpa masė. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s