Cepelinų receptai labiau idėjiniai. Tikslių proporcijų nepateikiu, kadangi viskas priklauso nuo bulvių. Vienos būna sukaupusios daug skysčio, todėl tokių reikia daugiau, kitų gi – užtenka mažesnio kiekio. Taip pat svarbus faktorius – valgytojų skaičius 🙂
Su cepelinais paprasta – jei liks įdaro, pažadu, suvalgysit jį kaip užtepėles.
Jei liks bulvių – išvirkite bulvines bandukes, be įdaro 🙂 Visaip skanu.
Taip pat atskirai išskirsiu įdarui ir padažui reikalingus ingridientus:
ĮDARAS:
• Anakardžių riešutų, mirkytų kelias valandas
• Šviežių krapų
• Nedidelio baltojo svogūno
• Žiupsnelio druskos ir baltųjų pipirų
PADAŽAS:
• Ryšelis šviežių petražolių
• Ryšelis svogūnų laiškų
• Sauja šviežių špinatų
• Keli rūgštesni kiviai
• Himalajų druskos
• Kokoso aliejaus
Ingredientai
- Anakardžių riešutų, mirkytų kelias valandas
- Šviežių krapų
- Nedidelio baltojo svogūno
- Žiupsnelio druskos ir baltųjų pipirų
- Ryšelis šviežių petražolių
- Ryšelis svogūnų laiškų
- Sauja šviežių špinatų
- Keli rūgštesni kiviai
- Himalajų druskos
- Kokoso aliejaus
- Bulvių
Gaminimas
- Įdaro ingredientus sublendiname.
- Padažo ingredientus – smulkiai supjaustome ir šiek tiek pakepiname kokoso aliejuje tol, kol žalumynai ima minkštėti. Neperkepkit!
- Sutarkuojame bulves.
- Nusunkiame jas per merlinį audinį, o tarkius dedame i atskirą indą.
- Nukošto bulvių skysčio dugne bus sukritęs krakmolas – visas bulvelės per gyvenimą sukauptas turtas. Skystį nupilkite, o krakmolą sukrėskite į tarkius. Sukrėskite VISĄ.
- Gerai išmaišykite tarkius su krakmolu. Įberkite druskos. Galite įtarkuoti svogūną.