Cepai su anakardžių krapų kremu

Cepelinų receptai labiau idėjiniai. Tikslių proporcijų nepateikiu, kadangi viskas priklauso nuo bulvių. Vienos būna sukaupusios daug skysčio, todėl tokių reikia daugiau, kitų gi – užtenka mažesnio kiekio. Taip pat svarbus faktorius – valgytojų skaičius 🙂

Su cepelinais paprasta – jei liks įdaro, pažadu, suvalgysit jį kaip užtepėles.
Jei liks bulvių – išvirkite bulvines bandukes, be įdaro 🙂 Visaip skanu.

Taip pat atskirai išskirsiu įdarui ir padažui reikalingus ingridientus:

ĮDARAS:

• Anakardžių riešutų, mirkytų kelias valandas
• Šviežių krapų
• Nedidelio baltojo svogūno
• Žiupsnelio druskos ir baltųjų pipirų

PADAŽAS:

• Ryšelis šviežių petražolių
• Ryšelis svogūnų laiškų
• Sauja šviežių špinatų
• Keli rūgštesni kiviai
• Himalajų druskos
• Kokoso aliejaus


Ingredientai

  • Anakardžių riešutų, mirkytų kelias valandas
  • Šviežių krapų
  • Nedidelio baltojo svogūno
  • Žiupsnelio druskos ir baltųjų pipirų
  • Ryšelis šviežių petražolių
  • Ryšelis svogūnų laiškų
  • Sauja šviežių špinatų
  • Keli rūgštesni kiviai
  • Himalajų druskos 
  • Kokoso aliejaus
  • Bulvių

Gaminimas

  • Įdaro ingredientus sublendiname.
  • Padažo ingredientus – smulkiai supjaustome ir šiek tiek pakepiname kokoso aliejuje tol, kol žalumynai ima minkštėti. Neperkepkit!
  • Sutarkuojame bulves.
  • Nusunkiame jas per merlinį audinį, o tarkius dedame i atskirą indą.
  • Nukošto bulvių skysčio dugne bus sukritęs krakmolas – visas bulvelės per gyvenimą sukauptas turtas. Skystį nupilkite, o krakmolą sukrėskite į tarkius. Sukrėskite VISĄ.
  • Gerai išmaišykite tarkius su krakmolu. Įberkite druskos. Galite įtarkuoti svogūną.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s