Ingredientai
- Juodųjų lęšių
- Pora šaukštų maltų juodųjų sezamų
- Kelias valandas mirkytų shiitake grybų
- Himalajų druskos ir juodųjų pipirų paskaninimui
- Kelios svogūnų roputės
- Graikinių riešutų
- Himalajų druskos
- Kokosų aliejaus kepimui
- Bulvių
Gaminimas
- 1. Išverdame juoduosius lęšius, tačiau neperverdame. Jie turėtų būti birūs.
- 2. Dedame kelis šaukštus pakepintų juodųjų sezamų miltelių bei smulkiai pjaustytų ir kokoso aliejuje pakepintų shiitake grybų. Padruskiname, papipiriname.
- 3. Padažo ingredientus taip pat turime paskrudinti, tačiau visus atskirai. Pirmiausia iškepkite žiedais pjaustytus svogūnus. Jie turi būti minkšti ir saldūs. Atskirai paskrudinkite kanapių sėklas. Kai ims pokšėti ir skraidyti po visą virtuvę, nuimkite nuo ugnies. Graikinius riešutus taip pat paskrudinkite, taip suintensyvindami jo skonį. Viskas. Visa tai valgome kartu su cepelinu. Galite maišyti su svogūnais, galite sluoksniuoti šalia.
- 4. Sutarkuojame bulves.
- 5. Nusunkiame jas per merlinį audinį, o tarkius dedame i atskirą indą.
- 6. Nukošto bulvių skysčio dugne bus sukritęs krakmolas – visas bulvelės per gyvenimą sukauptas turtas. Skystį nupilkite, o krakmolą sukrėskite į tarkius. Sukrėskite VISĄ.
- 7. Gerai išmaišykite tarkius su krakmolu. Įberkite druskos. Galite įtarkuoti svogūną.
- 8. Dėkite įdarą, lipdykite ir meskite į pasūdytą verdantį vandenį maždaug 25-ioms minutėms.