Džordžas

Ingredientai

  • Baklažanas
  • 2-3 didesni pomidorai
  • 1 stambesnė cukinija arba jos giminaitis agurotis
  • 2 šaukštai šviesios miso pastos
  • 2 šaukštai tamari sojų padažo
  • 1 šaukštas medaus
  • 2 šaukštai sezamų aliejaus
  • 0,5 šaukšto ryžių acto
  • 1 citrinos sulčių
  • saujelė šviežių mėtų
  • Šaukštelis kokosų aliejaus
  • Ale sūrio
  • Himalajų druskos
  • Dem Pesto

Gaminimas

  • 1. Stambesniais “medaliais” supjaustome pomidorą, baklažaną ir cukiniją (arba agurotį)
  • 2. Marinuojame baklažaną: sumaišome tamari, medų, miso pastą, sezamų aliejų, ryžių actą ir 0,5 citrinos sultis. Ištepame marinatu baklažano medalionus ir paliekame bent 15min.
  • 3. Marinuojame cukiniją (agurotį) : sumaišome kokoso aliejų, 0,5 citrinos sultis su šviežiai trintomis mėtomis ir druska. Tepame ant cukinijos (aguročio) medalionų ir paliekame bent 15min pasimarinuoti.
  • 4. Daržovių pertepimams naudosime Dem Pesto ir Ale sūrį.
  • Pasimarinavusias daržoves bei pomidorus kepame ant griliaus, kol dailiai apskrus. Tepame padažus.
  • Puošiame cukinijos juostelėmis.
  • Patarimas – rinkdamiesi daržoves, “iš akies” pamatuokite, ar visų jų skersmuo panašus, tokiu būdu būsite tikri, jog Jūsų Džordžas gausis dailus ir tvirtas.

Ale sūris

Ingredientai

  • 150 g (bent 2val.mirkytų) anakardžių riešutų
  • 50 g makadamijų riešutų
  • 1 skiltelė česnako
  • 1 mažutis svogūnas 
  • 2 valg.š. Tamari (sojų padažas be gliuteno)
  • 1 val.š. obuolių sidro acto
  • 1/2 citrinos sulčių
  • Druskos (Himalayan) bei pipirų paskaninimui
  • 2 valg.ų. maistingųjų mielių NUTRITIONAL YEAST

Gaminimas

  • Į blenderį įpilkite truputėlį vandens, maždaug 4 valg.š.. Tuomet sudėkite visus ingredientus ir plakite iki vientisos masės. Pradėkite su silpnu plakimu ir iš lėto didinkite greitį. Jei norite skystensnės konsistencijos – įpilkite daugiau vandens bei citrinos sulčių. Skaninkite Himalayan druska, pipirais bei įv.prieskoniais. Jei neturite Tamari, tuomet tiks ir paprastas sojų padažas (jei turite alergiją gliutenui, sojos padažo jūs vartoti negalite).

Dem pesto

Ingredientai

  • 100 g pistacijų riešutų
  • Sauja šviežių baziliko lapų
  • Sauja šviežių špinatų lapų
  • Skiltelė česnako
  • Pusę čili pipiro (pasirinktinai)
  • 3 valg.š. Kanapių sėklų aliejaus (taip pat tinka moliūgų sėklų ar linų sėmenų aliejus)
  • Druskos (Himalayan) bei pipirų paskaninimui

Gaminimas

  • 1. Į blenderį pirmiausia įpilame maždaug 4 šaukštus šalto vandens.
  • 2. Sudedame visus ingredientus, pirmiausia lapus ir tik vėliau riešutus. Nepamirškite druskos (himalayan) bei pipirų. 
  • 3. Pradėkite plakti lėtai ir po truputį didinkite greitį. Plakite iki vientisos masės.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s