1. Stambesniais “medaliais” supjaustome pomidorą, baklažaną ir cukiniją (arba agurotį)
2. Marinuojame baklažaną: sumaišome tamari, medų, miso pastą, sezamų aliejų, ryžių actą ir 0,5 citrinos sultis. Ištepame marinatu baklažano medalionus ir paliekame bent 15min.
3. Marinuojame cukiniją (agurotį) : sumaišome kokoso aliejų, 0,5 citrinos sultis su šviežiai trintomis mėtomis ir druska. Tepame ant cukinijos (aguročio) medalionų ir paliekame bent 15min pasimarinuoti.
4. Daržovių pertepimams naudosime Dem Pesto ir Ale sūrį.
Pasimarinavusias daržoves bei pomidorus kepame ant griliaus, kol dailiai apskrus. Tepame padažus.
Puošiame cukinijos juostelėmis.
Patarimas – rinkdamiesi daržoves, “iš akies” pamatuokite, ar visų jų skersmuo panašus, tokiu būdu būsite tikri, jog Jūsų Džordžas gausis dailus ir tvirtas.
Ale sūris
Ingredientai
150 g (bent 2val.mirkytų) anakardžių riešutų
50 g makadamijų riešutų
1 skiltelė česnako
1 mažutis svogūnas
2 valg.š. Tamari (sojų padažas be gliuteno)
1 val.š. obuolių sidro acto
1/2 citrinos sulčių
Druskos (Himalayan) bei pipirų paskaninimui
2 valg.ų. maistingųjų mielių NUTRITIONAL YEAST
Gaminimas
Į blenderį įpilkite truputėlį vandens, maždaug 4 valg.š.. Tuomet sudėkite visus ingredientus ir plakite iki vientisos masės. Pradėkite su silpnu plakimu ir iš lėto didinkite greitį. Jei norite skystensnės konsistencijos – įpilkite daugiau vandens bei citrinos sulčių. Skaninkite Himalayan druska, pipirais bei įv.prieskoniais. Jei neturite Tamari, tuomet tiks ir paprastas sojų padažas (jei turite alergiją gliutenui, sojos padažo jūs vartoti negalite).
Dem pesto
Ingredientai
100 g pistacijų riešutų
Sauja šviežių baziliko lapų
Sauja šviežių špinatų lapų
Skiltelė česnako
Pusę čili pipiro (pasirinktinai)
3 valg.š. Kanapių sėklų aliejaus (taip pat tinka moliūgų sėklų ar linų sėmenų aliejus)
Druskos (Himalayan) bei pipirų paskaninimui
Gaminimas
1. Į blenderį pirmiausia įpilame maždaug 4 šaukštus šalto vandens.
2. Sudedame visus ingredientus, pirmiausia lapus ir tik vėliau riešutus. Nepamirškite druskos (himalayan) bei pipirų.
3. Pradėkite plakti lėtai ir po truputį didinkite greitį. Plakite iki vientisos masės.