Ingredientai
- 400 ml jau brinkintų šaltame vandenyje avinžirnių (nepamirškite, kad apmerkti reikia tik maždaug 200ml avinžirnių)
- Saujelė šviežių kalendros lapelių
- Saujelė šviežių petražolių lapelių
- Česnako skiltelė
- 1 valg. š. nerafinuoto kokoso aliejaus (šiek tiek pašildyto, kad būtų skystas)
- Geras žiūpsnis prieskonių: ciberžolės, paprikos, kalendros, kumino ir Himalajų rožinės druskos
- Šaukštelis psyllium maistinių skaidulų
- Pusės citrinos sulčių
Gaminimas
- Maisto smulkintuvėje pirmiausia susmulkiname avinžirnius ir tik tuomet sudėję likusius ingredientus sumaišome viską iki vientisos masės. Psyllium maistines skaidulas įdedame galiausiai.
- Suformuojame falaheyus, jie turi būti pakankamai dideli, kad išliktų minkštučiai. Galite apšlakstyti ir šiek tiek šaltu vandeniu formuojant suktinukus. Man gavosi 12 falaheyų 🙂
- Kepkite 220 C laipsnių orkaitėje, ant nebalinto kepimo popieriaus. Prieš dedant į orkaitę apšlakstykite šiek tiek kokoso aliejaus ant suktinukų.
- Kepkite apie 15 min. ir tik paskutinėms minutėms galite užstatyti grilio funkciją, kad falaheyai apskrustų. Bet nepersistenkite, nes jie taps sausi ir sprangūs.
12 falafelių