FalaHey

Ingredientai

  • 400 ml jau brinkintų šaltame vandenyje avinžirnių (nepamirškite, kad apmerkti reikia tik maždaug 200ml avinžirnių)
  • Saujelė šviežių kalendros lapelių
  • Saujelė šviežių petražolių lapelių
  • Česnako skiltelė
  • 1 valg. š. nerafinuoto kokoso aliejaus (šiek tiek pašildyto, kad būtų skystas)
  • Geras žiūpsnis prieskonių: ciberžolės, paprikos, kalendros, kumino ir Himalajų rožinės druskos
  • Šaukštelis psyllium maistinių skaidulų
  • Pusės citrinos sulčių

Gaminimas

  • Maisto smulkintuvėje pirmiausia susmulkiname avinžirnius ir tik tuomet sudėję likusius ingredientus sumaišome viską iki vientisos masės. Psyllium maistines skaidulas įdedame galiausiai.
  • Suformuojame falaheyus, jie turi būti pakankamai dideli, kad išliktų minkštučiai. Galite apšlakstyti ir šiek tiek šaltu vandeniu formuojant suktinukus. Man gavosi 12 falaheyų 🙂
  • Kepkite 220 C laipsnių orkaitėje, ant nebalinto kepimo popieriaus. Prieš dedant į orkaitę apšlakstykite šiek tiek kokoso aliejaus ant suktinukų. 
  • Kepkite apie 15 min. ir tik paskutinėms minutėms galite užstatyti grilio funkciją, kad falaheyai apskrustų. Bet nepersistenkite, nes jie taps sausi ir sprangūs. 

12 falafelių

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Connecting to %s