Kai tik vasarą sulaukiu pirmųjų šviežių bulvių ir šparaginių pupelių, tikrai nelieka nieko kito, kaip tik pasiruošti šiuos sočius pietus. Tiesa, dažniausiai man tenka tik paragauti, nes vaikai juos suvalgo pirmi ir prašo pakartoti, ir tuomet jau kartoja iš mano lėkštės.
Ingredientai
- 4 bulvės
- Pundelis šparaginių pupelių
- Pundelis svogūnų laiškų
- 1 valg. š. pomidorų tyrės
- 2 valg. š. kokoso aliejaus
- 2 skiltelės česnakų
Gaminimas
- Bulves verdame su lupena, jų nesupjausčius.
- Įkaitiname kokoso aliejų keptuvėje ir sudedame nesupjaustytas šparagines pupeles (nupjaukite tik galiukus), maišant kepkite pupeles apie 5 minutes. Tuomet sudėkite į tris dalis supjaustytus svogūnų laiškus (maždaug pupelių ilgio), ir viską apkepkite dar 5 minutes.
- Galiausiai įdėkite pomidorų tyrės, leiskite jai šiek tiek apskrusti (maždaug dvi minutes), tik tuomet užpilkite šiek tiek vandens (apie 50ml).
- Išvirtas bulves supjaustykite dideliais kubeliais ir sumaišykite su paruoštomis pupelėmis, viską pagardinkite jūros druska ir pipirais.
- Patiekite su jogurtu (aš rinkausi avižų) ir smulkintais česnakais (kuo daugiau 🙂 ), arba tahinio padažu: tahini, vanduo, citrina, česnakai, jūros druska. Skanaus.
2 porcijos