Grikosoto

Ingredientai

  • 200 g virtų grikių
  • 50 g lazdyno riešutų
  • 200 g šaldytų grybų (aš dažniausiai renkuosi jų mišinį, kaip kvepia, mm)
  • Šaukštas tamari
  • Pusė svogūno
  • Dvi česnako skiltelės
  • Pusė saujelės džiovintų čiobrelių

Gaminimas

  • Įkaitintame kokoso aliejuje apkepame smulkintą svogūną ir česnaką. Pora minučių. Tuomet sudedame šaldytus grybus (nepilame vandens), vandens bus pakankamai kai grybai atitirps keptuvėje. Apkepame kol grybai suminkštėja. 
  • Lazdyno riešutus (mirkytus per naktį) sutriname su vandeniu (nedaug, kad vos apsemptų) ir šaukštu tamari padažo, iki vientisos masės.
  • Į keptuvę su grybais sudedame virtus grikius, supilame lazdyno riešutų kremą, skaniname jūros druska ir juodaisiais pipirais bei džiovintais čiobreliais. 
  • Nekepinkite, tik sumaišykite ir patraukite nuo kaitros.

1 porcija

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Connecting to %s