Ingredientai
- 200 g virtų grikių
- 50 g lazdyno riešutų
- 200 g šaldytų grybų (aš dažniausiai renkuosi jų mišinį, kaip kvepia, mm)
- Šaukštas tamari
- Pusė svogūno
- Dvi česnako skiltelės
- Pusė saujelės džiovintų čiobrelių
Gaminimas
- Įkaitintame kokoso aliejuje apkepame smulkintą svogūną ir česnaką. Pora minučių. Tuomet sudedame šaldytus grybus (nepilame vandens), vandens bus pakankamai kai grybai atitirps keptuvėje. Apkepame kol grybai suminkštėja.
- Lazdyno riešutus (mirkytus per naktį) sutriname su vandeniu (nedaug, kad vos apsemptų) ir šaukštu tamari padažo, iki vientisos masės.
- Į keptuvę su grybais sudedame virtus grikius, supilame lazdyno riešutų kremą, skaniname jūros druska ir juodaisiais pipirais bei džiovintais čiobreliais.
- Nekepinkite, tik sumaišykite ir patraukite nuo kaitros.
1 porcija