Ingredientai
- Apie 400 g topinambų
- 150 – 200 g avinžirnių miltų
- 2 skiltelės česnako
- 1,5 cm šviežio imbiero šaknies
- 0,5 arb. šaukštelio kumino
- 0,5 arb. šaukštelio ciberžolės
- 0,5 arb. šaukštelio kalendros
- Himalajų druskos
- Juodųjų pipirų
- 1 valg. šaukštas tahini pastos
- 0,5 arb. šaukštelio kepimo miltelių
Gaminimas
- 1. Nuplaukite, kantriai nulupkite ir sutarkuokite topinambus.
- 2. Įtarkuokite česnaką ir imbiero šaknį. Pastarosios stenkitės nepadauginti, kad neužgožtų patiekalo skonio.
- 3. Sudėkite visus išvardintus prieskonius, tahini pastą ir avinžirnių miltus. Gerai išmaišykite. Masė turi būti vientisa ir kibi.
- 4. Formuokite nedidelius kepsnelius ir kepkite pagal pageidavimą – keptuvėje, arba, jei norite pyragėlius primenančio varianto – orkaitėje.
- 5. Kepsneliai puikiai dera su avokadų- agurkų salotomis, gardintomis krapais ir šlakeliu citrinos sulčių.
- 6. Vualia.