Himalajų druskos ir čili prieskonių pgl. meilę aštrumui 🙂
1 valg.š. kokoso aliejaus
Gaminimas
Troškintuve įkaitiname kokoso aliejų ir sudedame susmulkintus česnaką ir svogūną. Apkepame porą minučių.
Įdedame pomidorų tyrę ir maišant kepame dar kelias minutes (būtent jos apkepimas suteiks patiekalui puikaus skonio)
Šparaginių pupelių galiukus nupjauname, bet pačių jų nesupjaustome. Sudedame į apkeptą tyrę. Maišant kelias minutes kepame.
Įpilame šiek tiek vandens, uždengiame ir ant silpnos kaitros troškiname apie 15 minučių (kol pupelės suminkštėja. )
Keletą minučių prieš baigiant kepti sudedame smulkintus bertoletijų riešutus, čili prieskonius ir paskaniname Himalajų druska. Uždengiame, patroškiname dar kelias minutes ir Voila!
Man jos labai tiko ir patiko kartu su rukolos (gražgarstės) lapeliais, bet puikiai tiks ir su kitomis salotomis. Skanaus.