Ingredientai
- 2 gniūžtės geltonųjų šparaginių pupelių
- 2 saujos rukolos lapelių
- 1 svogūnas
- 1 skiltelė česnako
- 2 valg.š. pomidorų tyrės
- 8 bertoletijų riešutai
- Himalajų druskos ir čili prieskonių pgl. meilę aštrumui 🙂
- 1 valg.š. kokoso aliejaus
Gaminimas
- Troškintuve įkaitiname kokoso aliejų ir sudedame susmulkintus česnaką ir svogūną. Apkepame porą minučių.
- Įdedame pomidorų tyrę ir maišant kepame dar kelias minutes (būtent jos apkepimas suteiks patiekalui puikaus skonio)
- Šparaginių pupelių galiukus nupjauname, bet pačių jų nesupjaustome. Sudedame į apkeptą tyrę. Maišant kelias minutes kepame.
- Įpilame šiek tiek vandens, uždengiame ir ant silpnos kaitros troškiname apie 15 minučių (kol pupelės suminkštėja. )
- Keletą minučių prieš baigiant kepti sudedame smulkintus bertoletijų riešutus, čili prieskonius ir paskaniname Himalajų druska. Uždengiame, patroškiname dar kelias minutes ir Voila!
- Man jos labai tiko ir patiko kartu su rukolos (gražgarstės) lapeliais, bet puikiai tiks ir su kitomis salotomis. Skanaus.