Ingredientai
- 200 g sorų kruopų
- 2 valg. šaukštai sezamo sėklų
- 1 arb. šaukštelis rudųjų garstyčių sėklų
- 0,5 neitin didelio brokolio
- 0,5 cukinijos
- 0,5 stiklinės šaldytų šparaginių pupelių
- 2 skiltelės česnako
- 2 cm imbiero šaknies
- Sauja špinatų ar kitų žalumynų
- Nerafinuoto kokosų aliejaus
- 1 valg. šaukštas kokoso drožlių
- Himalajų druskos
- 0,5 šaukštelio ciberžolės
- 0,5 šaukštelio kari prieskonių
- Citrininių pipirų
Gaminimas
- Sausoje keptuvėje paskrudiname 2-3 šaukštus sorų, sezamų, rudųjų garstyčių ir kokoso drožlių. Neperkepame, turi pasklisti gardus visų aromatas. Paskrudinus, atidedame į šoną, lai laukia savo eilės.
- Kitoje keptuvėje, ištirpinę šaukštą kokoso aliejaus, paskrudiname tarkuotą česnaką ir imbierą, kartu su ciberžole ir kari prieskoniais.
- Į keptuvę su skrudintu česnaku ir imbieru dedame daržoves – mažais žiedynais padalintą brokolį, kubeliais pjaustytą cukiniją ir šparagines pupeles. Kepame neilgai, apie 5 min, kol daržovės suminkštės ir įgaus auksinę spalvą.
- Puode užverdame soras, uždengiame dangčiu, pasūdom ir išjungę ugnį paliekam 10min išbrinkti.
- Galiausiai, išbrinkusias kruopas sudedame į keptuvę su daržovėmis, įdedame špinatus, papipiriname ir gerai išmaišome.
- Apibarstome skrudintų sorų ir sezamų mix’u.