Kvapnieji rytai

Ingredientai

  • 1 didelis baklažanas
  • 2 morkos
  • 1 žalioji paprika (arba gana aštri Turkiška, pailga žalioji paprika)
  • 2 česnako skiltelės
  • 1,5 indelio smulkintų pomidorų savo sultyse
  • Saujelė kokybiškų (itališkų, turkiškų) juodųjų alyvuogių
  • Kokoso aliejaus kepimui
  • Saujelė smulkintų petražolių lapelių

Gaminimas

  • Kokoso aliejuje apkepkite smulkintą česnaką ir griežinėliais pjaustytas morkas. Po poros minučių sudėkite ir smulkintą papriką bei baklažanus. Gerai maišant apkepkite daržoves dar pora minučių. 
  • Užpilkite smulkintais pomidorais savo sultyse, sudėkite alyvuoges, paskaninkite Himalajų druska, uždenkite ir ant silpnos ugnies troškinkite apie 20 min. Tris minutes prieš patraukiant nuo kaitros sudėkite į troškinį ir smulkintus petražolių lapelius.
  • Galite patiekti su virta bolivine balanda, bet puikiai tinka mėgautis šiuo troškiniu ir tik su šviežiais petražolių lapeliais.

2 porcijos

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s