Ingredientai
- 1 didelis baklažanas
- 2 morkos
- 1 žalioji paprika (arba gana aštri Turkiška, pailga žalioji paprika)
- 2 česnako skiltelės
- 1,5 indelio smulkintų pomidorų savo sultyse
- Saujelė kokybiškų (itališkų, turkiškų) juodųjų alyvuogių
- Kokoso aliejaus kepimui
- Saujelė smulkintų petražolių lapelių
Gaminimas
- Kokoso aliejuje apkepkite smulkintą česnaką ir griežinėliais pjaustytas morkas. Po poros minučių sudėkite ir smulkintą papriką bei baklažanus. Gerai maišant apkepkite daržoves dar pora minučių.
- Užpilkite smulkintais pomidorais savo sultyse, sudėkite alyvuoges, paskaninkite Himalajų druska, uždenkite ir ant silpnos ugnies troškinkite apie 20 min. Tris minutes prieš patraukiant nuo kaitros sudėkite į troškinį ir smulkintus petražolių lapelius.
- Galite patiekti su virta bolivine balanda, bet puikiai tinka mėgautis šiuo troškiniu ir tik su šviežiais petražolių lapeliais.
2 porcijos