Ingredientai
- 150g makaronų (aš renkuosi Semper-be glitimo)
- 2 saujos griežinėliais smulkintų shiitake grybų
- 2 svogūnų laiškai
- 2 česnako skiltelės
- 1 nedidelis svogūnas arba 1/2 didesnio
- 2 valg.š. maistinių mielių (Nutritional yeast su B12 ir cinku, rasite sveikų produktų parduotuvėse)
- 2 valg.š. kokoso pieno
- Himalajų druskos ir juodųjų pipirų paskaninimui
- 300 ml natūralaus daržovių sultinio
- Kokoso aliejaus kepimui
Gaminimas
- Užverdame daržovių sultinį ir sudedame makaronus. Verdame maišant apie 8 minutes. Tuomet sumažiname kaitrą iki minimumo, uždengiame ir leidžiame makaronams “sugerti” likusį sultinį.
- Keptuvėje įkaitiname kokoso aliejų, apkepame smulkintą česnaką ir svogūną vieną minutę. Tuomet sudedame grybų griežinėlius ir viską apkepame dar kelias minutes. Užpilame tirštu kokoso pienu, paskaniname druska ir juodaisiais pipirais, išmaišome ir uždengę paliekame vienai minutei.
- Sumaišome šį padažą su išbrinkusiais makaronais, užberiame maistingąsias mieles ir išmaišome. Patiekiame su smulkintais svogūnų laiškais.
2 porcijos