Ingredientai
- 1 didelė saldi bulvė
- 200 ml glitimo neturinčių miltų (aš naudojau specialius glitimo neturinčius miltus, pilno grūdo, tačiau galite rinktis ir tik avižų ar žaliųjų grikių miltus)
- Prieskoniai: sausas česnakas ir svogūnas, himalajų druska
- 1 poras
- 2 čili pipirai
- Kokoso aliejus kepimui
- 1 valg.š. čija sėklų
Gaminimas
- 1. Saldžią bulvę gerai nuplauname, keliose vietose subadome šakute ir pašauname į gerai įkaitintą 220C laipsnių orkaitę. Maniškė bulvė buvo tikrai didelė, todėl ji perkepė per 20 min.
- 2. Atvėsusią bulvę atsargiai nulupame ir sutriname ją su šakute.
- 3. Sumaišome, išminkome rankomis kartu su prieskoniais ir miltais. Įmaišome čija sėklų. Minkome tol, kol nelips prie rankų.
- 4. Padaliname į du rutiliukus. Vieną iš jų išminkome į vieną ilgą “gyvatėlę” ir supjaustome į mažus gnočius. Minkymui ant stalo pasiberkite šiek tiek miltų, kad lengviau “išsirutuliotų” 🙂 Tą patį padarome ir su antruoju rutuliuku. Man gavosi iš viso 40 gnočių.
- 5. Į pasūdytą verdantį vandenį atsargiai sudedame gnočius. Jie išverda per minutę (tol kol jie visi gražiai pakyla į vandens paviršių.).
- 6. Gnočių nevalgiau su grietine :)) nors ir kaip buvo skanu vaikystėje. Šį kartą juos valgiau kartu su šviežiomis salotomis ir padažu.
- 7. Padažas: įkaitintame kokoso aliejuje tiesiog apkepiau poro ir čili pipiro griežinėlius.