200 ml glitimo neturinčių miltų (aš naudojau specialius glitimo neturinčius miltus, pilno grūdo, tačiau galite rinktis ir tik avižų ar žaliųjų grikių miltus)
Prieskoniai: sausas česnakas ir svogūnas, himalajų druska
1 poras
2 čili pipirai
Kokoso aliejus kepimui
1 valg.š. čija sėklų
Gaminimas
1. Saldžią bulvę gerai nuplauname, keliose vietose subadome šakute ir pašauname į gerai įkaitintą 220C laipsnių orkaitę. Maniškė bulvė buvo tikrai didelė, todėl ji perkepė per 20 min.
2. Atvėsusią bulvę atsargiai nulupame ir sutriname ją su šakute.
3. Sumaišome, išminkome rankomis kartu su prieskoniais ir miltais. Įmaišome čija sėklų. Minkome tol, kol nelips prie rankų.
4. Padaliname į du rutiliukus. Vieną iš jų išminkome į vieną ilgą “gyvatėlę” ir supjaustome į mažus gnočius. Minkymui ant stalo pasiberkite šiek tiek miltų, kad lengviau “išsirutuliotų” 🙂 Tą patį padarome ir su antruoju rutuliuku. Man gavosi iš viso 40 gnočių.
5. Į pasūdytą verdantį vandenį atsargiai sudedame gnočius. Jie išverda per minutę (tol kol jie visi gražiai pakyla į vandens paviršių.).
6. Gnočių nevalgiau su grietine :)) nors ir kaip buvo skanu vaikystėje. Šį kartą juos valgiau kartu su šviežiomis salotomis ir padažu.
7. Padažas: įkaitintame kokoso aliejuje tiesiog apkepiau poro ir čili pipiro griežinėlius.