Ingredientai
- 1 didelis arba 2 maži baklažanai
- 4 skiltelės česnakų
- Sauja vyšninių pomidorų
- Sauja šviežių špinatų lapelių
- Sauja baziliko lapelių
- 1 nedidelis svogūnas
- 4 valg.š. kokoso aliejaus
- Prieskoniai: grilintos paprikos prieskoniai ir Himalajų druska
- Didelė sauja smulkintų shiitake grybų
Gaminimas
- Kad baklažanai akimirksniu taptų minkštutėliai, naudojau špižinį troškintuvo puodą. Jame įkaitiname kokoso aliejų ir sudedame smulkintą česnaką ir svogūną. Apkepame keletą minučių.
- Supjaustome dideliais kubeliais baklažaną ir taip pat sudedame į troškintuvą. Apkepame pora minučių, nuolat vartant baklažano kubelius iš visų pusių.
- Kai baklažanas bus rusvas, sudėkite ir shiitake grybus. Dar pora minučių viską gerai maišant apkepkite. Troškintuvas privalo būti gerai įkaitęs. Po keletos minučių sudedame prieskonius, vyšninius pomidorus, žaliuosius lapelius, išmaišome ir uždengiame troškintuvą. Išjungiame kaitrą, bet nepatraukiame troškintuvo nuo viryklės. Jo neatidengus, leidžiame troškiniui pailsėti apie dešimt minučių.
- Ir tada ta smagioji akimirka, atidengiame troškintuvą ir ragaujame baklažanų troškinį. Au mai..
2 porcijos