Ruduo tūsinas

Ingredientai

  • 1/2 svogūno
  • 2 saujos šviežio moliūgo kubelių
  • 200 g virtų avinžirnių
  • 1 arb.š. pomidorų tyrės
  • 200 ml kokoso pieno
  • 100 ml karšto vandens
  • 1 poras
  • Prieskoniai: imbieras, kalendra, kuminas, kari, česnakas, Himalajų druska
  • Kokoso aliejaus kepimui

Gaminimas

  • 1. Troškintuve įkaitiname kokoso aliejų. Sudedame griežinėliais pjaustytą svogūną. Po poros minučių sudedame visus prieskonius ir keletą sekundžių viską vėl pakepiname, kol išsiskleidžia prieskonių aromatai.
  • 2. Tuomet sudedame moliūgo kubelius, avinžirnius ir viską maišant pakepame dar minutėlę.
  • 3. Idedame pomidorų tyrės, viską gerai išmaišome. Užpilame kokoso pieno ir verdančio vandens. Užverdame, uždengiame ir verdame ant silpnos kaitros apie 10-15 minučių. 
  • 4. Tik prieš baigiant virti sudedame susmulkintą porą. 
  • 5. Man troškinukas skaniausias su virta bolivine balanda ir čili prieskoniais. Skanaus ir Jums.

4 porcijos

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s