Ingredientai
- 1/2 svogūno
- 2 saujos šviežio moliūgo kubelių
- 200 g virtų avinžirnių
- 1 arb.š. pomidorų tyrės
- 200 ml kokoso pieno
- 100 ml karšto vandens
- 1 poras
- Prieskoniai: imbieras, kalendra, kuminas, kari, česnakas, Himalajų druska
- Kokoso aliejaus kepimui
Gaminimas
- 1. Troškintuve įkaitiname kokoso aliejų. Sudedame griežinėliais pjaustytą svogūną. Po poros minučių sudedame visus prieskonius ir keletą sekundžių viską vėl pakepiname, kol išsiskleidžia prieskonių aromatai.
- 2. Tuomet sudedame moliūgo kubelius, avinžirnius ir viską maišant pakepame dar minutėlę.
- 3. Idedame pomidorų tyrės, viską gerai išmaišome. Užpilame kokoso pieno ir verdančio vandens. Užverdame, uždengiame ir verdame ant silpnos kaitros apie 10-15 minučių.
- 4. Tik prieš baigiant virti sudedame susmulkintą porą.
- 5. Man troškinukas skaniausias su virta bolivine balanda ir čili prieskoniais. Skanaus ir Jums.
4 porcijos