Ingredientai
- 200 g virtų avinžirnių
- 200 g nevirtų avinžirnių (mirkytų šaltame vandenyje per naktį, laikykite šaldytuve)
- Sauja petražolių lapelių
- Viena paprika
- Pusė saujelės smulkintų svogūnų laiškų
- Pora česnako skiltelių
- Po gerą žiūpsnį: ciberžolės, kumino, rūkytos paprikos, juodųjų pipirų, kalendros, jūros druskos, čili, jei norisi aštriau
- Sauja kukurūzų miltų
Gaminimas
- Nevirtus avinžirnius susmulkiname smulkintuvu ir atsidedame.
- Į smulkintuvą sudedame visus ingredientus, be miltų, sutriname iki vientisos masės.
- Tuomet sudedame smulkintus nevirtus avinžirnius ir dar kartą viską gerai sutriname.
- Dubenyje sumaišome masę kartu su miltais. Masė minkšta, bet tvirta ir lengvai formuojasi kepsniukai.
- Juos sudedame ant kepimo popieriaus, kepimo skardos, apšlakstome kokoso aliejumi ir kepame orkaitėje 180 C, 20 min.