Spalvų kratinys

Ingredientai

  • 200 g nevirtų quinoa
  • 1 didelė raudona, 1 žalia ir 1 geltona paprika
  • 1 skiltelė česnako
  • 1 svogūnas
  • 2 pomidorai
  • Saujelė šviežio raudonėlio lapelių
  • 2 valg.š. Tahin (sezamo sėklų kremas, sviestas)
  • 2 valg.š. citrinos sulčių
  • 1 valg.š. kokoso aliejaus (nerafinuotas, eko)

Gaminimas

  • Raudonąją quinoa nuplauname, užpilame verdančiu vandeniu, paskaniname Himalajų druska, užverdame, uždengiame švariu virtuvės rankšluosčiu ir dangčiu ir paliekame, kol pasiruošime daržoves. Jos virti nereikia, per maždaug 15 minučių ji jau bus išbrinkusi. 
  • Keptuvėje įkaitiname kokoso aliejų, sudedame sutarkuotą svogūną ir česnaką, apkepiname porą minučių ir tuomet sudedame smulkiai supjaustytas paprikas. Viską maišant kepame dar kelioliką minučių.
  • Sutarkuojame pomidorus, sudedame juos į kepančias daržoves, išmaišome, apibarstome raudonėlio lapeliais, paskaniname Himalajų druska ir uždengę patroškiname kelioliką (4-6 min) minučių (ant silpnos kaitros).
  • Tuo tarpu iš Tahin, citrinos sulčių, Himalajų druskos žiūpsnelio ir labai šalto vandens (apie 50 ml) išplakame padažą, kuriuo skaninsime quinoa ir daržovių kratinį.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s