Sudegęs šerkšnas

Ingredientai

  • 3 nedideli sviestiniai moliūgai
  • 3 saujos smulkinto (be kotelių) lapinio kopūsto
  • 1 česnako skiltelė
  • 3 valg.š. alyvuogių aliejaus
  • 2 valg.š. kedrinių pinijų
  • Himalajų druska ir pipirai
  • Nerafinuotas kokoso aliejus kepimui

Gaminimas

  • Nulupkite sviestinio moliūgo odelę, supjaustykite jį pusės centimetro griežinėliais. Kepimo skardoje paklokite nebalintą kepimo popierių, sudėkite moliūgo griežinėlius, paskaninkite druska ir apšlakstykite kokoso aliejumi. Kepkite 220 C karščio orkaitėje apie 20 min.
  • Tuo metu pasiruoškite lapinio kopūsto pesto. Maisto smulkintuvėje sutrinkite smulkintą lapinį kopūstą, česnaką, alyvuogių aliejų, kedrinius riešutus bei druską ir pipirus. Ale tepamo sūrio receptas nuorodoje virš recepto. 
  • Ištraukite iš orkaitės moliūgo griežinėlius ir leiskite šiek tiek pravėsti. Kepimo formoje išklokite jomis pirmąjį sluoksnį, uždėkite po šaukštą Ale tepamo sūrio ir lapinio kopūsto pesto, mozaikos žaismu. Tuomet vėl uždėkite moliūgo griežinėlius ir vėl pesto bei kreminio sūrio mozaiką. Tuomet uždėkite paskutinius moliūgo griežinėlius. 
  • Paruoštą apkepą kepkite 220 C laipsnių orkaitėje apie 15-20 minučių. Paskutinėms 5 minutėms galite užstatyti grilio funkciją, kad apskrustų apkepo viršus.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s