Zatarofijors

Ingredients

  • Sauja šaldytų žiedinio kopūsto žiedelių

  • Šaukštas zataro prieskonių

  • Kokoso aliejus kepimui

  • Du šaukštai kokoso pieno

  • Keturios datulės

  • Pusė saujos migdolų

  • Mėtos lapeliai

Gaminimas

  • Jei žiema, renkuosi šaldytus žiedinius kopūstus. Jei dabar kai skaitai – vasara, žinoma rinkis šviežią žiedinį kopūstą.

  • Šaldyto žiedinio kopūsto žiedelius užpilk verdančiu vandeniu, tik, kad apsemptų ir virk vos kelias akimirkas.

  • Keptuvėje įkaitink kokoso aliejų ir kelias akimirkas apkepink zataro prieskonius. Tuomet sudėk nusausintus žiedinio kopūsto žiedelius. Skanink jūros druska.

  • Maišant kepk apie dvi minutes, kol apskrus. Tuomet supilk kokoso pieną ir smulkintas datules bei smulkintus migdolus. Sumaišyk ir patrauk nuo kaitros.

  • Patiek su mėtos lapeliais. Skanaus.


1 porcija

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s