Brinja

Ingredientai

  • Vienas baklažanas, toks nediduks
  • Sauja grybų (kokių nori), su shitake jaučiu dailiausiai grojasi
  • Vienas šalotinis svogūnas
  • Viena česnako skiltelė
  • Padažas: šaukštas juodųjų pupelių tyrės, aliejus, tas pats smulkintas šalotinis ir česnakas, pusės citrinos sultys, žiūpsnis rūkytos paprikos ir čili.
  • Sezamo sėklų kremas: šimtas gramelių sezamo sėklų, pusės citrinos sulčių, alyvuogių aliejus, jūros druska, truputį šalto vandens
  • Pluoštas baziliko

Gaminimas

  • Baklažaną supjaustę didesniais gabaliukais išvoliojame su jam skirto padažo ingredientais. Šaunam į kepimo formą, 200 C orkaitę, 10 min. Kas pora minučių pamaišome. 
  • Tuo tarpu keptuvėje apskrudiname grybus. 
  • Maisto smulkintuvėje sutriname sezamo sėklas su ingredientais, į beveik vientisą tyrę. 
  • Viskas su baziliku vupt į lėkštę.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s