Ingredientai
- Vienas baklažanas, toks nediduks
- Sauja grybų (kokių nori), su shitake jaučiu dailiausiai grojasi
- Vienas šalotinis svogūnas
- Viena česnako skiltelė
- Padažas: šaukštas juodųjų pupelių tyrės, aliejus, tas pats smulkintas šalotinis ir česnakas, pusės citrinos sultys, žiūpsnis rūkytos paprikos ir čili.
- Sezamo sėklų kremas: šimtas gramelių sezamo sėklų, pusės citrinos sulčių, alyvuogių aliejus, jūros druska, truputį šalto vandens
- Pluoštas baziliko
Gaminimas
- Baklažaną supjaustę didesniais gabaliukais išvoliojame su jam skirto padažo ingredientais. Šaunam į kepimo formą, 200 C orkaitę, 10 min. Kas pora minučių pamaišome.
- Tuo tarpu keptuvėje apskrudiname grybus.
- Maisto smulkintuvėje sutriname sezamo sėklas su ingredientais, į beveik vientisą tyrę.
- Viskas su baziliku vupt į lėkštę.