Ingredientai
- 500 ml kokoso pieno (neskiesto)
- 3 bananai
- 200 g anakardžių riešutų
- 1 citrina
- Grūdeliai iš vanilės lazdelės
- Juodasis šokoladas (pagamintas tik iš kakavos produktų)
- 4 valg. š. klevo sirupo
- 1 valg.š. nerafinuoto kokoso aliejaus
Gaminimas
- Į blenderį sudėkite ingredientus: kokoso pieną, 4 valg.š. klevo sirupo, vanilės grūdelius (1/4 arb.š.), bananus ir 100 g anakardžių riešutų, 1 valg. š. kokoso aliejaus, 1 citrinos sultis. Viską gerai išplakite.
- Sausoje keptuvėje apskrudinkite likusius anakardžių riešutus. Juodąjį šokoladą susmulkinkite į smulkius gabaliukus.
- Jei šaldysite šaldymo kameroje, supilkite išplaktus ledus į formą, užbarstykite šokoladu ir riešutais. Šaldymo kameroje sustingsta maždaug per porą valandų. Ištraukus ledus iš šaldymo kameros, skanaukite ir vaišinkite draugus. Jei stebuklingu būdu jų vis dar liks, į šaldymo kamerą jų nebedėkite. Palikite šaldytuve.
- Jei šaldysite su ledų gaminimo aparatu, riešutus ir šokoladą suberkite tik juos patiekiant. Ledų šaldymo aparatas ledus sušaldo per 15 minučių.