Ingredientai
- 200g sojos pupelių mirkytų pernakt (Tofu gamybai)
- 5 stiklinių vandens (Tofu gamybai)
- 1 citrinos sulčių (Tofu gamybai)
- 0.5 stiklinės vandens sultims atskiesti (Tofu gamybai)
- 50 g anakardžių mirkytų bent porą valandų (Pagaminto Tofu sluoksniui papildyti)
- 1 citrinos sulčių (Pagaminto Tofu sluoksniui papildyti)
- Šviesaus Agavų sirupo pagal skonį (Pagaminto Tofu sluoksniui papildyti)
- 0,5 arbatinio šaukštelio Agar Agar (Pagaminto Tofu sluoksniui papildyti)
- Stiklinės vandens Agaro paruošimui
- 100 g migdolų (Šokoladiniam pagrindo sluoksniui)
- 50 g karijų riešutų (Šokoladiniam pagrindo sluoksniui)
- 5 didelės natūralios datulės (Šokoladiniam pagrindo sluoksniui)
- 2 valgomieji šaukštai raw kakavos miltelių (Šokoladiniam pagrindo sluoksniui)
- Šauktštas citrinos žievelių tik nuo chemiškai neapdorotų vaisių (Šokoladiniam pagrindo sluoksniui)
- Kelios šakelės šviežio rozmarino (Šokoladiniam pagrindo sluoksniui)
- Šaukštas kokosų aliejaus (Šokoladiniam pagrindo sluoksniui)
- Šiek tiek druskos (Šokoladiniam pagrindo sluoksniui)
- Keletas plonų citrinos griežinėlių (Papuošimui)
- Pusė šaukštelio kokosų aliejaus (Papuošimui)
- Pora šaukštų šviesaus agavų sirupo (Papuošimui)
Gaminimas
- Maisto smulkintuvu susmulkiname mirkytas sojos pupeles kartu su vandeniu, kuriame jos mirko. Aukštame puode užverdame 5 stiklines vandens ir supilame sojų masę. Maišome medine mentele. Užvirus ant silpnos ugnies paverdame apie 8 minutes. Bus daug putų, jei labai putos, įlašiname kelis lašus šalto vandens. Pavirę apie 8 minutes, per marlinį audinį nukošiame puodo turinį. Per marlę bėgs sojos pienas, o marlėje liks labai maistinga masė, vadinama okara. Neišmeskite jos, verčiau pasigaminkite sūrelių . Supilame sojos pieną į puodą ir užverdame, pavirę porą minučių pilame pusę turimo citrinos sulčių kiekio, kurį prieš tai praskiedžiame su 0.5 stiklinės vandens. Pamaišome. Citrinos rūgštis ims po truputį traukti pieną. Pilame likusias sultis. Pamaišome ir uždengę dangčiu paliekame penkiolikai minučių. Vėl imame marlę ir pilame puodo turinį. Marlėje lieka tofu varškė, kurią nuspaudžiame , kad neliktų perteklinio vandens, tačiau masės labai neišsausiname.
- Kol Tofu ilsisi, pasiruošiame apatinį pyragaičių sluoksnį. Maisto smulkintuvu susmulkiname migdolus ir karijų riešutus iki kol virs miltais. Į gautą masę dedame suplėšytas datules, beriame kakavos miltelius, žiupsnelį druskos ir nepilną šaukštą kokosų aliejaus. Keptuvėje ištirpiname kokosų aliejaus likutį ir suberiame citrinų žieveles. Jei naudosite džiovintas, prieš tai pamirkykite jas vandenyje. Žievelėms pradėjus lengvai kepti, supilame agavų nektarą ir suberiame smulkintus rozmarinus, karamelizuojame, kol agavų nektaras ims tirštėti. Supilame į šokoladinę riešutų miltų masę ir gerai išmaišome. Imame formeles, patepame kraštus kokosų aliejumi ir dedame pagrindo masę. Tolygiai paskirstome ir paspaudžiame rankomis.
- Grįžkime prie tofu sluoksnio, kurį papildome keliais ingredientais. Į maisto smulkintuvą dedame tofu varškę, anakardžių riešutus, pilame vienos citrinos sultis, vanilės ankšties grūdelius, agavos sirupą. Smulkiname iki vientisos masės. Užverdame stiklinę vandens su agaro milteliais, kai vanduo ims tirštėti, supilame agarą i tofu masę ir gerai išplakame. Dirbame greitai, kol agaras nepradėjo kaip reikiant tirštinti masės – pilstome ją į jau pasiruoštas formeles, išklotas šokoladine mase.
- Pyragaičius puošiame citrinų “saldainiais” , kuriuos pasigaminame karamelizuodami citrinų griežinėlius. Paliekame porai valandų vėsioje vietoje, taip leisdami susidraugauti skoniams.
- Pyragaičiai labai sotūs ir maistingi, smaližiaukite atsakingai ir geriausia – tuščiu skrandžiu 🙂