Lazdyno gudžiai

Ingredientai

  • 300 g lazdyno riešutų (mirkytų šaltame vandenyje bent 4val.)
  • 50 ml migdolų pieno
  • 4 datulės (medjool)
  • 4 v. š. raw kakavos
  • 2 v.š. chia 
  • 2 v.š. goji
  • 2 v.š. kokoso aliejaus
  • 1 bananas

Gaminimas

  • 1. Pirmiausia gerai nuplaukite išmirkytus riešutus ir sudėkite juos į maisto smulkintuvą. Gerai sutrinkite ir tik tuomet sudėkite likusius ingredientus (išskyrus goji). Išplakite iki vientisos tirštos masės. 
  • 2. Aš naudojau blenderį šiems batonėliams padaryti, bet jei neturite galingo blenderio, geriausiai tuomet naudoti maisto smulkintuvą.
  • 3. Ant pjaustymo lentelės paklokite kepimo popierių ir ant jo supilkite paruoštą masę. Apibarstykite goji uogomis ir iškart pašaukit į šaldiklį. Prieš supilant ant popieriaus, į masę galite pridėti įvairių riešutų, sėklų ar kitų gėrybių, kurias mėgstate. Išmaišyti ir tik tada pakloti ant lentelės. 
  • 4. Kuomet visas šitas gėris sustingsta, supjaustykite ir mėgaukitės!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s