Ingredientai
- 200 g kokoso drožlių
- 2 valg.š. medaus (eko)
- 4 valg.š. kokoso aliejaus
- 200 g juodojo šokolado (aš pirkau ekologišką, vegan, su kakavos cukrumi)
- Grūdeliai iš vanilės lazdelės
Gaminimas
- Į puodžiką su karštu vandeniu įdedame indelį, kuriame yra skiltelėmis sulaužytas juodasis šokoladas. Šildome šokoladą ant vidutinio karštumo viryklės, kol šokoladas ištirps. Jokiais BŪDAIS neįmaišykite vandens į šokoladą, nes viskam bus tada AMEN.
- Kol šokoladas tirpsta pasiruošiam kokosą.
- Sumaišome inde kokoso drožles, kokoso aliejų, medų ir vanilės grūdelius. (vanilės šakelę pamasažuojam tarp delnų, perpjaunam ją išilgai ir pasidėję ant tiesaus pagrindo, švelniai peiliu išbraukiam tų skaniai kvepiančių grūdelių. Nepadauginkit!
- Sumaišytą masę padėkite penkioms minutėms į šaldiklį.
- Ištraukus iš šaldiklio baunčikai (kukuliukai) formuosis daug lengviau. Jų sukti nereikia, juos reikia tvirtai suspausti pirštais. Na bandykit ir gausis tikrai.
- Ant pjaustymo lentelės pasiklojame sviestinio popieriaus (saugaus).
- Tuos kukulaičius mirkome ištirpusiame šokolade ir dedame ant lentelės. Baigus įdedame į šaldytuvą.
- Tik sustings ir nom nom nom, nuodėmiaujam.