Šnai

Ingredientai

  • 200 g kokoso drožlių
  • 2 valg.š. medaus (eko)
  • 4 valg.š. kokoso aliejaus
  • 200 g juodojo šokolado (aš pirkau ekologišką, vegan, su kakavos cukrumi)
  • Grūdeliai iš vanilės lazdelės

Gaminimas

  • Į puodžiką su karštu vandeniu įdedame indelį, kuriame yra skiltelėmis sulaužytas juodasis šokoladas. Šildome šokoladą ant vidutinio karštumo viryklės, kol šokoladas ištirps. Jokiais BŪDAIS neįmaišykite vandens į šokoladą, nes viskam bus tada AMEN. 
  • Kol šokoladas tirpsta pasiruošiam kokosą.
  • Sumaišome inde kokoso drožles, kokoso aliejų, medų ir vanilės grūdelius. (vanilės šakelę pamasažuojam tarp delnų, perpjaunam ją išilgai ir pasidėję ant tiesaus pagrindo, švelniai peiliu išbraukiam tų skaniai kvepiančių grūdelių. Nepadauginkit!
  • Sumaišytą masę padėkite penkioms minutėms į šaldiklį. 
  • Ištraukus iš šaldiklio baunčikai (kukuliukai) formuosis daug lengviau. Jų sukti nereikia, juos reikia tvirtai suspausti pirštais. Na bandykit ir gausis tikrai. 
  • Ant pjaustymo lentelės pasiklojame sviestinio popieriaus (saugaus).
  • Tuos kukulaičius mirkome ištirpusiame šokolade ir dedame ant lentelės. Baigus įdedame į šaldytuvą. 
  • Tik sustings ir nom nom nom, nuodėmiaujam.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s