Pimpačkiukai

Ingredients

  • 200 g avižų dribsnių
  • 30 g smulkintų griežinėliais migdolų (migdolų plunksnelės 🙂 )
  • 30 g saulėgrąžų sėklų
  • 2 valg.š. linų sėmenų (neskaldytų)
  • 2 valg.š. sezamo sėklų
  • 2 valg.š. migdolų riešutų sviesto
  • 2 valg.š. espresso kavos
  • 2 valg.š. medaus (eko)
  • Vanilės grūdelių
  • 1 valg.š. kokoso aliejaus
  • 30 g razinų (eko)
  • 30 g džiovintų spanguolių
  • Žiūpsnelis Himalajų druskos

Instructions

  • 1. 100 g avižų dribsnių, migdolų plunksneles, sezamo sėklas ir saulėgrąžas 10 minučių apkepkite orkaitėje (sausai, be riebalų). 
  • 2. Kavą, migdolų sviestą, medų ir kokoso aliejų išmaišykite ir trumpam pavirkite ant silpnos kaitros, kol ingredientai pasiskirtys tolygiai. 
  • 3. Sumaišykite apkeptas avižas su likusiais sausais ingredientais (maišymo inde), užpilkite medaus ir kavos mišiniu, viską gerai išmaišykite. 
  • 4. Išmaišius formuokite norimo dydžio pimpačkiukus (tiesiog tivirtai suspauskite masę tarp delnų ar į gniūžtes), bus kreivi šleivi, bet tikrai skanūs 🙂 suformavus, padėkite į šaldytuvą valandai ar dviems, kad “pailsėtų“. 
  • 5. Man jie gardžiausi rytais su avižų pienu, niami 🙂

Parašykite komentarą