Ingredients
- 200 g avižų dribsnių
- 30 g smulkintų griežinėliais migdolų (migdolų plunksnelės 🙂 )
- 30 g saulėgrąžų sėklų
- 2 valg.š. linų sėmenų (neskaldytų)
- 2 valg.š. sezamo sėklų
- 2 valg.š. migdolų riešutų sviesto
- 2 valg.š. espresso kavos
- 2 valg.š. medaus (eko)
- Vanilės grūdelių
- 1 valg.š. kokoso aliejaus
- 30 g razinų (eko)
- 30 g džiovintų spanguolių
- Žiūpsnelis Himalajų druskos
Instructions
- 1. 100 g avižų dribsnių, migdolų plunksneles, sezamo sėklas ir saulėgrąžas 10 minučių apkepkite orkaitėje (sausai, be riebalų).
- 2. Kavą, migdolų sviestą, medų ir kokoso aliejų išmaišykite ir trumpam pavirkite ant silpnos kaitros, kol ingredientai pasiskirtys tolygiai.
- 3. Sumaišykite apkeptas avižas su likusiais sausais ingredientais (maišymo inde), užpilkite medaus ir kavos mišiniu, viską gerai išmaišykite.
- 4. Išmaišius formuokite norimo dydžio pimpačkiukus (tiesiog tivirtai suspauskite masę tarp delnų ar į gniūžtes), bus kreivi šleivi, bet tikrai skanūs 🙂 suformavus, padėkite į šaldytuvą valandai ar dviems, kad “pailsėtų“.
- 5. Man jie gardžiausi rytais su avižų pienu, niami 🙂