Ingredientai
- 200 g virtų avinžirnių
- 1 vidutinis burokėlis
- 2 česnako skiltelės
- Sauja petražolių lapelių
- Du svogūnų laiškai, smulkinti
- Po žiūpsnį: kumino, juodųjų pipirų, jūros druskos, kalendros (aš turiu iš močiutės sodo,smulkintų kalendros sėklų, jos wow), rūkytos paprikos, čili (jeigu nori aštriau)
- Apie 100g avinžirnių arba kukurūzų miltų
Gaminimas
- Burokėlį nulupame ir susmulkiname smulkintuve. Atsidedame. Į smulkintuvą sudedame avinžirnius bei likusius ingredientus, be miltų. Sutriname iki vientisos masės.
- Tuomet į smulkintuvą vėl sudedame smulkintą burokėlį ir dar kartą viską sutriname.
- Išimame ir dubenyje sumaišome masę kartu su miltais. Masė gaunasi vientisa ir lengvai formuojasi burbuliukai.
- Sufomuotus burbuliukus sudedame ant kepimo popieriaus, apšlakstome kokoso arba saulėgrąžų aliejumi ir kepame orkaitėje. (180 C, 20 min.). Neperkepk, nes ingredientai jau paruošti valgymui, lai bubbles tik lengvai apskrunda.