Ingredientai
- Baklažanas
- 2 šaukštai šviesios miso pastos
- 2 šaukštai tamari sojų padažo
- 1 šaukštas medaus
- 2 šaukštai sezamų aliejaus
- 0,5 citrinos sulčių
- šlakelis ryžių acto
- 2 šaukštai sezamo sėklų
Gaminimas
- Sumaišome visus padažinius ingridientus.
- Perpjauname baklažaną pusiau, vėliau įpjauname skersai ir išilgai (kvadratukais), nepaliesdami žievelės.
- Ištepame baklažano viršų paruoštu padažu ir pašauname į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių. Kepame apie 40-45 minutes, jei baklažanas vidutinio dydžio. Jis turi įgauti dailią rusvą spalvą.
- Garnyrui galima rinktis ryžius ir mėgstamas daržoves. Aš rinkausi garintus bok choy kopūstus, raudonuosius ryžius, keletą vyšninių pomidoriukų ir skrudintą česnaką.
- Valgykite karštus, apibarstytus skrudintomis sezamo sėklytėmis.