Ingredientai
- 1 stiklinė raudonųjų lęšių
- 1 mažas svogūnas
- 1 skiltelė česnako
- Sauja okrų
- 1 arb.š.: ciberžolės, kario, kmynų, kalendros prieskonių miltelių
- 1 valg.š. pomidorų tyrės
- 200 ml vandens
- 200 ml kokoso pieno
- Dvi šakelės svogūnų laiškų
- 2 pomidorai
- 1 valg.š. kokoso aliejaus
- 2 cm imbiero šaknies
- Šviežios kalendros papuošimui ir sorų kruopų patiekimui
Gaminimas
- 1. Troškintuve įkaitinkite kokoso aliejų, jame apkepinkite smulkiai pjaustytą svogūną, svogūno laiškus ir česnaką.
- 2. Sudėkite po arb.š. prieskonių: kari, ciberžolę, kmynus, kalendrą. Kaitinkite tol, kol pasklis puikūs prieskonių aromatai.
- 3. Tuomet įdėkite pomidorų tyrės, smulkiai pjaustytos imbiero šaknies (nulupkite žievelę) ir sutarkuotus pomidorus. Gerai maišant apkepkite viską dar keletą minučių.
- 4. Tuomet supilkite vandenį, paskaninkite Himalajų druska ir užvirkite.
- 5. Nuplaukite lęšius šaltu vandeniu ir supilkite į padažą. Užvirkite dar kartelį. Virkite lęšius apie 20 minučių, visiškai sumažinę kaitrą ir uždengę troškintuvą.
- 6. Tuo tarpu nuplaukite gerai okras ir supjaustykite mažais griežinėliais.
- 7. Išbrinkus lęšiams, sudėkite okras ir užpilkite kokoso pienu, išmaišykite ir virkite dar apie 10 minučių.
- 8. Patiekite su virtomis soromis ir šviežia kalendra.