Šviežios kalendros papuošimui ir sorų kruopų patiekimui
Gaminimas
1. Troškintuve įkaitinkite kokoso aliejų, jame apkepinkite smulkiai pjaustytą svogūną, svogūno laiškus ir česnaką.
2. Sudėkite po arb.š. prieskonių: kari, ciberžolę, kmynus, kalendrą. Kaitinkite tol, kol pasklis puikūs prieskonių aromatai.
3. Tuomet įdėkite pomidorų tyrės, smulkiai pjaustytos imbiero šaknies (nulupkite žievelę) ir sutarkuotus pomidorus. Gerai maišant apkepkite viską dar keletą minučių.
4. Tuomet supilkite vandenį, paskaninkite Himalajų druska ir užvirkite.
5. Nuplaukite lęšius šaltu vandeniu ir supilkite į padažą. Užvirkite dar kartelį. Virkite lęšius apie 20 minučių, visiškai sumažinę kaitrą ir uždengę troškintuvą.
6. Tuo tarpu nuplaukite gerai okras ir supjaustykite mažais griežinėliais.
7. Išbrinkus lęšiams, sudėkite okras ir užpilkite kokoso pienu, išmaišykite ir virkite dar apie 10 minučių.
8. Patiekite su virtomis soromis ir šviežia kalendra.