Ingredientai
- 200g sojos pupelių mirkytų pernakt
- 5 stiklinių vandens
- 1 citrinos sulčių
- 0.5 stiklinės vandens sultims atskiesti
Gaminimas
- Sublendiname mirkytas sojos pupeles iki vientisos masės
- Aukštame puode užverdame 5 stiklines vandens ir supilame sublendintą masę. Maišome medine mentele. Užvirus ant silpnos ugnies paverdame apie 8 minutes. Bus daug putų, jei labai putos, įlašinkite kelis lašus šalto vandens.
- Pavirus apie 8 minutes, per marlinį audinį nukošiame puodo turinį. Per marlę bėgs sojos pienas, o marlėje liks labai maistinga masė, vadinama okara. Neišmeskite jos.
- Supilame sojos pieną į puodą ir užverdame, pavirę porą minučių pilame pusę turimo citrinos sulčių kiekio, kurį prieš tai praskiedėme su 0.5 stiklines vandens. Pamaišome. Citrinos rūgštis ims po truputį traukti pieną. Pilame likusias sultis, skiedžiame pusėje stikinės vandens. Pamaišome ir uždengę dangčiu paliekame 15 – ai minučių.
- Vėl imame marlę ir pilame puodo turinį. Marlėje lieka tofu varškė, kurią maksimaliai nuspaudžiame, paminkome, paformuojame ir prislegiame pusvalandžiui su akmeniu ar didesnės talpos stiklainiais.
- Nuliejame tofu šaltu vandeniu, atsargiai, kad nesugadintume formos.
- Tiekiame iškart arba saugome šaldytuve.