Sahara

Ingredientai

  • 200 g virtų avinžirnių
  • 200 g nevirtų avinžirnių (mirkytų šaltame vandenyje per naktį, laikykite šaldytuve)
  • Sauja petražolių lapelių 
  • Viena paprika
  • Pusė saujelės smulkintų svogūnų laiškų
  • Pora česnako skiltelių
  • Po gerą žiūpsnį: ciberžolės, kumino, rūkytos paprikos, juodųjų pipirų, kalendros, jūros druskos, čili, jei norisi aštriau
  • Sauja kukurūzų miltų

Gaminimas

  • Nevirtus avinžirnius susmulkiname smulkintuvu ir atsidedame.
  • Į smulkintuvą sudedame visus ingredientus, be miltų, sutriname iki vientisos masės.
  • Tuomet sudedame smulkintus nevirtus avinžirnius ir dar kartą viską gerai sutriname. 
  • Dubenyje sumaišome masę kartu su miltais. Masė minkšta, bet tvirta ir lengvai formuojasi kepsniukai.
  • Juos sudedame ant kepimo popieriaus, kepimo skardos, apšlakstome kokoso aliejumi ir kepame orkaitėje 180 C, 20 min.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s