1 šaukštelis džiovintų krapų (galima dėti ir šviežius, tik nuo jų sūris taps žalsvas)
1 1/2 šaukšto agar agar miltelių
1 stiklinės vandens agar agar paruošimui
Himalajų Druska
Čili dribsniai
Gaminimas
Pasiruoškite norimos formos 3 stiklinių tūrio indą. Tai bus jūsų sūrio talpykla.
Sudėkite į blenderį: brinkintus anakardžius,1/2 stiklinės vandens, neaktyvuotas mieles, garstyčias, riešutų sviestą, džiovintus svogūnus, česnakų miltelius, krapus, čili dribsnius ir citrinos sultis. Pasūdykite ir plakite iki vientisos kreminės konsistencijos.
Mažame puodelyje užvirkite stiklinę vandens, suberkite agar miltelius ir nuolat maišydami virkite ant silpnos ugnies 5-10 min, kol milteliai visiškai ištirps.
Įjunkite blenderį ir supilkite agar į riešutų masę nuolat plakdami.
Supilkite paruoštą sūrį į norimą indą ir palikite aušti. Ataušus dėkite į šaldytuvą keletui valandų.
Sūriui sustingus, kas nori, griebia šiaudelį ir išprotėja – darome skylutes:) Bedame šiaudelį į sūrį įvairiose vietose ir įvairiais kampais. Ištraukiame.
Nepamirškite suskanauti ir tų mažų uodegėlių, likusių nuo skylučių darymo.