Ingredientai
- 1/2 stiklinės anakardžių, mirkytų 2 val.
- 1/2 stiklinės vandens
- 1/4 stiklinės neaktyvių mielių dribsnių
- 3 šaukštai citrinos sulčių
- 2 šaukštai žemės riešutų sviesto
- 2 šaukštai Dijon garstyčių (be dirbtinių priedų)
- 1/2 šaukštelio česnako miltelių
- 1 šaukštelis džiovintų svogūnų
- 1 šaukštelis džiovintų krapų (galima dėti ir šviežius, tik nuo jų sūris taps žalsvas)
- 1 1/2 šaukšto agar agar miltelių
- 1 stiklinės vandens agar agar paruošimui
- Himalajų Druska
- Čili dribsniai
Gaminimas
- Pasiruoškite norimos formos 3 stiklinių tūrio indą. Tai bus jūsų sūrio talpykla.
- Sudėkite į blenderį: brinkintus anakardžius,1/2 stiklinės vandens, neaktyvuotas mieles, garstyčias, riešutų sviestą, džiovintus svogūnus, česnakų miltelius, krapus, čili dribsnius ir citrinos sultis. Pasūdykite ir plakite iki vientisos kreminės konsistencijos.
- Mažame puodelyje užvirkite stiklinę vandens, suberkite agar miltelius ir nuolat maišydami virkite ant silpnos ugnies 5-10 min, kol milteliai visiškai ištirps.
- Įjunkite blenderį ir supilkite agar į riešutų masę nuolat plakdami.
- Supilkite paruoštą sūrį į norimą indą ir palikite aušti. Ataušus dėkite į šaldytuvą keletui valandų.
- Sūriui sustingus, kas nori, griebia šiaudelį ir išprotėja – darome skylutes:) Bedame šiaudelį į sūrį įvairiose vietose ir įvairiais kampais. Ištraukiame.
- Nepamirškite suskanauti ir tų mažų uodegėlių, likusių nuo skylučių darymo.
- Gero žaidimo ir skanaus 🙂