Sei čyz

Ingredientai

  • 1/2 stiklinės anakardžių, mirkytų 2 val.
  • 1/2 stiklinės vandens
  • 1/4 stiklinės neaktyvių mielių dribsnių
  • 3 šaukštai citrinos sulčių
  • 2 šaukštai žemės riešutų sviesto 
  • 2 šaukštai Dijon garstyčių (be dirbtinių priedų)
  • 1/2 šaukštelio česnako miltelių
  • 1 šaukštelis džiovintų svogūnų
  • 1 šaukštelis džiovintų krapų (galima dėti ir šviežius, tik nuo jų sūris taps žalsvas)
  • 1 1/2 šaukšto agar agar miltelių
  • 1 stiklinės vandens agar agar paruošimui
  • Himalajų Druska
  • Čili dribsniai

Gaminimas

  • Pasiruoškite norimos formos 3 stiklinių tūrio indą. Tai bus jūsų sūrio talpykla.
  • Sudėkite į blenderį: brinkintus anakardžius,1/2 stiklinės vandens, neaktyvuotas mieles, garstyčias, riešutų sviestą, džiovintus svogūnus, česnakų miltelius, krapus, čili dribsnius ir citrinos sultis. Pasūdykite ir plakite iki vientisos kreminės konsistencijos.
  • Mažame puodelyje užvirkite stiklinę vandens, suberkite agar miltelius ir nuolat maišydami virkite ant silpnos ugnies 5-10 min, kol milteliai visiškai ištirps.
  • Įjunkite blenderį ir supilkite agar į riešutų masę nuolat plakdami.
  • Supilkite paruoštą sūrį į norimą indą ir palikite aušti. Ataušus dėkite į šaldytuvą keletui valandų.
  • Sūriui sustingus, kas nori, griebia šiaudelį ir išprotėja – darome skylutes:) Bedame šiaudelį į sūrį įvairiose vietose ir įvairiais kampais. Ištraukiame. 
  • Nepamirškite suskanauti ir tų mažų uodegėlių, likusių nuo skylučių darymo.
  • Gero žaidimo ir skanaus 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s