Soba

Ingredientai

  • Vienas rišulėlis soba (grikių miltų spaghetti). Netoleruojantiems glitimo, tiks spaghetti be glitimo.
  • Dvi morkos
  • Pusė ketvirčio raudonojo kopūsto
  • Pusė ketvirčio balto kopūsto
  • Sauja šaldytų edamame pupelių
  • Pora svogūnų laiškų
  • Saujelė kalendros lapelių
  • Padažas: Du šaukštai tamari, du šaukštai sezamų sėklų aliejaus, du šaukštai skrudintų sezamo sėklų, šaukštas medaus, šaukštas miso tyrės, smulkinto šviežio imbiero (apie 3 cm šaknies), čili prieskoniai pagal skonį. 
  • 100 g tofu (standaus)

Gaminimas

  • Verdame soba verdančiame vandenyje keturias minutes, nupilame vandenį ir perplauname šaltu vandeniu.
  • Įkaitintame kokoso aliejuje, wok keptuvėje apkepame lazdelėmis pjaustytas morkas, kopūstus, svogūnų laiškus. 
  • Trumpai verdame edamame sojos pupeles su ankštimis, apie 3 minutes. Nuplauname šaltu vandeniu ir išimame iš ankščių. Sudedame į wok keptuvę kartu su kubeliais pjaustytu tofu. 
  • Paruošiame padažą (sumaišome padažo ingredientus). Sudedame soba ir padažą į keptuvėje kepančias daržoves. Kelis kartus sumaišome ir tadam, skanaus.
  • Skaniname kalendros lapeliais.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s