Ingredientai
- Vienas rišulėlis soba (grikių miltų spaghetti). Netoleruojantiems glitimo, tiks spaghetti be glitimo.
- Dvi morkos
- Pusė ketvirčio raudonojo kopūsto
- Pusė ketvirčio balto kopūsto
- Sauja šaldytų edamame pupelių
- Pora svogūnų laiškų
- Saujelė kalendros lapelių
- Padažas: Du šaukštai tamari, du šaukštai sezamų sėklų aliejaus, du šaukštai skrudintų sezamo sėklų, šaukštas medaus, šaukštas miso tyrės, smulkinto šviežio imbiero (apie 3 cm šaknies), čili prieskoniai pagal skonį.
- 100 g tofu (standaus)
Gaminimas
- Verdame soba verdančiame vandenyje keturias minutes, nupilame vandenį ir perplauname šaltu vandeniu.
- Įkaitintame kokoso aliejuje, wok keptuvėje apkepame lazdelėmis pjaustytas morkas, kopūstus, svogūnų laiškus.
- Trumpai verdame edamame sojos pupeles su ankštimis, apie 3 minutes. Nuplauname šaltu vandeniu ir išimame iš ankščių. Sudedame į wok keptuvę kartu su kubeliais pjaustytu tofu.
- Paruošiame padažą (sumaišome padažo ingredientus). Sudedame soba ir padažą į keptuvėje kepančias daržoves. Kelis kartus sumaišome ir tadam, skanaus.
- Skaniname kalendros lapeliais.