Ingredientai
- 8 ryžių lapų (Blue Dragon)
- 1/2 raudonos ir 1/2 geltonos paprikos
- 1 morka
- 8 valg. š. virtos quinoa
- 1 avokadas
- Sauja liucernos daigų (tinka ir saulėgrąžų, ridikėlių ir burokėlių)
- Sauja rukulos lapelių
- 1/2 ilgojo agurko
- 3 cm imbiero šaknies
- Keli lapeliai kalendros
- Tamari padažas
- Sweet chili padažas (nebūtinai)
Gaminimas
- Visas daržoves susipjaustome ypač smulkiomis lazdelėmis. Taip pat ir avokadą bei imbierą.
- Maždaug ryžių lapo dydžio lėkštėje (gilesnėje) įpilame tiek (virinto ir šiek tiek atvėsinto) vandens, kad galėtume jame apsemti ryžių lapus.
- Įmerkiame vieną ryžių lapą į vandenį, ir palaikome jame kelias sekundes kol lapas suminkštės, bet ne per ilgai, kad neiširtų.
- Tuomet atsargiai dedame ant tiesaus pagrindo.
- Viduryje ryžių lapo sudedame ingredientus (jei norite galite pagardinti ir Sweet chili padažu). Tamari padažas yra skirtas tik vėlesniam naudojimui.
- Tuomet užlenkiame apatinį lapo kraštą link vidurio, tuomet abu šoninius, ir galiausiai susukame į suktinuką.
- Perpjauname pusiau ir atverčiame į viršų gražuoles puokštes. Jas skaunaujame kartu su Tamari padažu (į kurį dar galima įmaišyti ir smulkintų česnakų).