Bladi bak

Ingredientai:

  • 2 baklažanai

  • 1 svogūnas

  • kokosų aliejus

  • 4 pomidorai

  • 4 šaukštai pomidorų tyrės

  • žiūpsnis juodųjų pipirų ir smulkinto čili

  • 2 česnako skiltelės

Gaminimas:

  1. baklažanus perpjauname pusiau

  2. išskobiame vaisių, sudedame į formą, apšlakstome citrinos sultimis ir užberiame jūros druskos

  3. kepame 200 C orkaitėje

  4. Vaisiaus masę, svogūną ir česnaką smulkiai supjaustome

  5. kepame įkaitintoje keptuvėje keletą minučių

  6. tuo tarpu, pomidorų abi puseles įpjauname ir užpilame verdančiu vandeniu. Taip lengvai nusilups odelė. Pomidorus smulkiai supjaustome ir sudedame į keptuvę

  7. viską maišant kepame dar kelias minutes, kol sumažės pomidorų sulčių

  8. supilame pomidorų tyrę, skaniname pipirais ir čili bei jūros druska. Maišome, kol pasidarys tiršta lipni masė

  9. ištraukiame baklažanus ir sudedame pomidorų masę

  10. orkaitėje kepame apie pusvalandį arba kol apskrus baklažanų puselės

  11. patiekiame su salotomis, jogurtu su česnakais arba šviežiomis petražolėmis

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s