Ingredientai:
-
2 baklažanai
-
1 svogūnas
-
kokosų aliejus
-
4 pomidorai
-
4 šaukštai pomidorų tyrės
-
žiūpsnis juodųjų pipirų ir smulkinto čili
-
2 česnako skiltelės
Gaminimas:
-
baklažanus perpjauname pusiau
-
išskobiame vaisių, sudedame į formą, apšlakstome citrinos sultimis ir užberiame jūros druskos
-
kepame 200 C orkaitėje
-
Vaisiaus masę, svogūną ir česnaką smulkiai supjaustome
-
kepame įkaitintoje keptuvėje keletą minučių
-
tuo tarpu, pomidorų abi puseles įpjauname ir užpilame verdančiu vandeniu. Taip lengvai nusilups odelė. Pomidorus smulkiai supjaustome ir sudedame į keptuvę
-
viską maišant kepame dar kelias minutes, kol sumažės pomidorų sulčių
-
supilame pomidorų tyrę, skaniname pipirais ir čili bei jūros druska. Maišome, kol pasidarys tiršta lipni masė
-
ištraukiame baklažanus ir sudedame pomidorų masę
-
orkaitėje kepame apie pusvalandį arba kol apskrus baklažanų puselės
-
patiekiame su salotomis, jogurtu su česnakais arba šviežiomis petražolėmis