Ingredientai:
Baklažanas
Kekė pomidorų
50 g saulėgrąžų sėklų
50 g sezamo sėklų
Viena česnako skiltelė
Geras šaukštas citrinos sulčių
Jūros druska
Pipirai
Čiobreliai
Gaminimas:
Baklažaną supjaustome griežinėliais.
Arba griežinėlius griliname arba suklojame juos ant kepimo skardos, ją apšlakščius kokoso aliejumi. Skaniname druska ir pipirais. Kepame apie 20 min. 200 C orkaitėje.
Atskirai griliname pomidorus su šakele arba atskirame kepimo inde kepame orkaitėje. Neskaninti druska. Jau ir taip viskas pasileis. Skaninti tik jau iškepusius.
Kol kepa, pasiruošiame “varškę”.
Maisto smulkintuvu sutriname nuplautas saulėgrąžų sėklas, sezamo sėklas, česnaką. Skaniname citrinos sultimis, druska, pipirais ir įpilame šiek tiek šalto vandens, kad masė būtų vientisesnė ir gaivesnė. Nesuplakit į kokteilį, nors galima bandyti ir taip.
Patiekiame keptus baklažano griežinėlius, pomidorus ir “varškę” kartu su čiobreliais.