Okrajami

Ingredientai

  • 200 g okrų (galite naudoti ir šparagines pupeles, puikiai tinka šiam padažui, vietoj okrų)
  • 1 didelis svogūnas
  • Saujelė kalendros lapelių
  • 4 pomidorai
  • 2 cm imbiero šaknies
  • 2 skiltelės česnako
  • 2 valg.š. kokoso pieno (geriausiai grietin
  • Po 1/2 arb.š. cinamono, kardemono, ciberžolės, kumino, paprikos prieskonių

Gaminimas

  • Okras gerai nuplauname ir nusausiname. Jei jos labai didelės, perpjaukite pusiau. 
  • Pasiruošiame pomidorų padažą: sutriname trintuve pomidorus, česnakus, imbierą, cinamoną, 1/4 arb.š. kardemono ir kokoso grietinėlę. 
  • Keptuvėje įkaitiname vieną valg.š. kokoso aliejaus ir gerai apskrudiname okrą (kol įgauna gražią rusvą spalvą). 
  • Atsidėkite okras vėlesniam naudojimui. Toje pačioje keptuvėje įkaitinkite dar vieną valg.š. kokoso aliejaus. Jame apkepkite smulkiai pjaustytą svogūną. 
  • Kuomet svogūnas suminkštės ir įgaus auksinę spalvą, sumažinkite kaitrą ir sudėkite ciberžolės, paprikos, kalendros ir kumino prieskonius. Gerai išmaišykite prieskonius su svogūnais. 
  • Tuomet supilkite anksčiau pasiruoštą pomidorų padažą. Ant silpnos kaitros maišykite padažą tol, kol jis sutirštės ir jame nebeliks pomidorų sulčių. 
  • Tik tuomet užpilkite pusę stiklinės verdančio vandens. Galite pilti ir mažiau vandens, jei norite tirštesnio padažo. 
  • Padažą paskaninkite druska. 
  • Tuomet sudėkite apskrudintas okras, išmaišykite, užvirkite. Sudėkite smulkintą šviežią kalendrą, uždenkite ir palikite penkioms minutėms prieš patiekiant. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s