Ingredientai
- 200 g okrų (galite naudoti ir šparagines pupeles, puikiai tinka šiam padažui, vietoj okrų)
- 1 didelis svogūnas
- Saujelė kalendros lapelių
- 4 pomidorai
- 2 cm imbiero šaknies
- 2 skiltelės česnako
- 2 valg.š. kokoso pieno (geriausiai grietin
- Po 1/2 arb.š. cinamono, kardemono, ciberžolės, kumino, paprikos prieskonių
Gaminimas
- Okras gerai nuplauname ir nusausiname. Jei jos labai didelės, perpjaukite pusiau.
- Pasiruošiame pomidorų padažą: sutriname trintuve pomidorus, česnakus, imbierą, cinamoną, 1/4 arb.š. kardemono ir kokoso grietinėlę.
- Keptuvėje įkaitiname vieną valg.š. kokoso aliejaus ir gerai apskrudiname okrą (kol įgauna gražią rusvą spalvą).
- Atsidėkite okras vėlesniam naudojimui. Toje pačioje keptuvėje įkaitinkite dar vieną valg.š. kokoso aliejaus. Jame apkepkite smulkiai pjaustytą svogūną.
- Kuomet svogūnas suminkštės ir įgaus auksinę spalvą, sumažinkite kaitrą ir sudėkite ciberžolės, paprikos, kalendros ir kumino prieskonius. Gerai išmaišykite prieskonius su svogūnais.
- Tuomet supilkite anksčiau pasiruoštą pomidorų padažą. Ant silpnos kaitros maišykite padažą tol, kol jis sutirštės ir jame nebeliks pomidorų sulčių.
- Tik tuomet užpilkite pusę stiklinės verdančio vandens. Galite pilti ir mažiau vandens, jei norite tirštesnio padažo.
- Padažą paskaninkite druska.
- Tuomet sudėkite apskrudintas okras, išmaišykite, užvirkite. Sudėkite smulkintą šviežią kalendrą, uždenkite ir palikite penkioms minutėms prieš patiekiant.