2 saujos juostelėmis supjaustytų lapinio kopūsto lapų
1 valg.š. nerafinuoto kokoso aliejaus
200 ml kokoso pieno
2 valg. moliūgų sėklų
2 cm imbiero šaknies
Gaminimas
1. Nulupame saldžią bulvę ir supjaustome ją mažais kūbeliais.
2. Troškintuve įkaitiname kokoso aliejų. Jame apkepame smulkintą svogūną ir česnaką.
3. Suberiame prieskonius: ciberžolę, kardemoną, kalendrą, kuminą ir apkepame kol pasklis jų nuostabūs aromatai. Nesudeginkit, galite šiek tiek sumažinti kaitrą.
4. Tuomet sudedame smulkintą imbierą, vyšninius pomidorus, džiovintus pomidorus, lapinio kopūsto juosteles ir saldžiąją bulvę. Viską gerai maišydami, apkepame dar keletą minučių.
5. Tuomet įpilame kokoso pieną ir 100 ml vandens. Paskaniname Himalajų druska ir užvirus, sumažiname kaitrą ir troškiname apie 15 minučių.
6. Patiekiame su quinoa, ryžiais, grikiais ar sorų kruopomis, apibarstome moliūgų sėklomis.