Ingredientai
- 1 didelė saldi bulvė
- Sauja vyšninių pomidorų
- 1 svogūnas
- 1 skiltelė česnako
- 1/2 arb.š.: ciberžolės, kario, kumino, kalendros prieskonių miltelių
- 2 valg.š. smulkintų džiovintų pomidorų
- 2 saujos juostelėmis supjaustytų lapinio kopūsto lapų
- 1 valg.š. nerafinuoto kokoso aliejaus
- 200 ml kokoso pieno
- 2 valg. moliūgų sėklų
- 2 cm imbiero šaknies
Gaminimas
- 1. Nulupame saldžią bulvę ir supjaustome ją mažais kūbeliais.
- 2. Troškintuve įkaitiname kokoso aliejų. Jame apkepame smulkintą svogūną ir česnaką.
- 3. Suberiame prieskonius: ciberžolę, kardemoną, kalendrą, kuminą ir apkepame kol pasklis jų nuostabūs aromatai. Nesudeginkit, galite šiek tiek sumažinti kaitrą.
- 4. Tuomet sudedame smulkintą imbierą, vyšninius pomidorus, džiovintus pomidorus, lapinio kopūsto juosteles ir saldžiąją bulvę. Viską gerai maišydami, apkepame dar keletą minučių.
- 5. Tuomet įpilame kokoso pieną ir 100 ml vandens. Paskaniname Himalajų druska ir užvirus, sumažiname kaitrą ir troškiname apie 15 minučių.
- 6. Patiekiame su quinoa, ryžiais, grikiais ar sorų kruopomis, apibarstome moliūgų sėklomis.